Cink és ezüst lítium-ion helyett

A nevezett technológiával készült akkumulátorokat forgalmazó cég bejelentette, hogy jövőre egy igen nagynevű laptop már az ő terméküket fogja használni, amely állításuk szerint 40%-al tovább bírja a hasonló lítium-ion celláknál, miközben teljességgel biztonságos és környezetbarát is. A cink-ezüst technika kis híján feledésbe merült, de a felhasznált anyagok és a gyártási eljárások terén végzett újítások és fejlesztések több, mint versenyképessé tették őket.

Cink és ezüst lítium-ion helyett

A nevezett technológiával készült akkumulátorokat forgalmazó cég bejelentette, hogy jövőre egy igen nagynevű laptop gyártó már az ő terméküket fogja használni, amely állításuk szerint 40%-al tovább bírja a hasonló lítium-ion celláknál, miközben teljességgel biztonságos és környezetbarát is. A cink-ezüst technika kis híján feledésbe merült, de a felhasznált anyagok és a gyártási eljárások terén végzett újítások és fejlesztések több, mint versenyképessé tették őket.

A Zpower ugyanis gyakorlatilag minden téren jobbá és hatékonabbá tette az akkumulátorait, leküzdve a korábban felmerült problémákat is (így például a cink-elektródák degradálódását, vagy a celofán-elválasztó hibáit), amelyek jelentősen korlátozták a lehetséges újratöltések számát, így most az akkumulátor hatékonyabb és megbízhatóbb lett, mint valaha. A cég állítása szerint az akkujaik energiasűrűsége minden más jelenleg kapható akkuét felülmúlja - a technikát pedig, mint mondják, még bőven van hova fejleszteni, így lesz ez még sokkal jobb is, míg a lítium-ion technika láthatólag már elérte a csúcsát.

Számos kritika érte a lítium-ion akkumulátorokat egyebek mellett a robbanásveszélyességük miatt is - a Zpower azonban rámutatott, hogy a cink-ezüst cellák vízalapú kémiája nem lobbanékony, hőproblémákkal sem küszködnek, és általában véve, jóval stabilabbak is. Végül, de nem utolsósorban kiemelték azt is, hogy a cink-ezüst akkuk semmilyen toxikus anyagot vagy nehézfémet nem tartalmaznak, ellenben az akotóelemeik 95%-a újrahasznosítható - teljes hatékonysággal. A cég ezért anyagi jutalmazással, kiemelten ösztönzi is fogyasztóit az akkuk újrahasznosítására.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward