Chronos 15 és 17: a Samsung új, ütős noteszei

A Samsung hivatalosan is bemutatta Chronos 17-es noteszgépét, de ezzel együtt a Chronos 15-ös modellel kapcsolatban is napvilágot látott néhány információ.

Chronos 15 és 17: a Samsung új, ütős noteszei

A Samsung hivatalosan is bemutatta Chronos 17-es noteszgépét, de ezzel együtt a Chronos 15-ös modellel kapcsolatban is napvilágot látott néhány információ.

[bold]Samsung Chronos 17 – Hatalmas képátlójú LCD kijelző, kecses felépítés, Ivy Bridge alapok

[/bold]

A Samsung legfrissebb noteszgépe hatalmas, 17,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz, amely természetesen ezúttal is LED-es háttérvilágítással üzemel. A kijelző 300 cd/m2-es fényerősséget és 1920 x 1080 pixeles natív felbontást biztosít.

Maga a notebook 405,7 x 261,9 x 25,4 milliméteres mérettel érkezik és 2,98 kilogrammot nyom a mérlegen, azaz egy átlagos 17,3 colos noteszgéphez viszonyítva kecses és könnyű. A tetszetős, szálcsiszolt felülettel rendelkező alumínium ház belsejében egy 2,3 GHz-es órajelen ketyegő, Core i7-3615QM típusú négymagos, Ivy Bridge architektúrára alapozó processzor lapul. Rendszermemóriából 8 GB-nyi jár, méghozzá 1600 MHz-es DDR3 So-DIMM modulok formájában. Az adatok tárolásáról ezúttal egy 1 TB-os merevlemez gondoskodik, amelyhez 8 GB-nyi NAND Flash alapú gyorsítótár is jár. Utóbbinak, valamint a Quick Boot eljárásnak köszönhetően egy hidegindítás alig 19 másodpercet vesz igénybe, a Fast Start technológia jóvoltából pedig két másodpercen belül felébreszthető az alvó notesz.

A videokártya szerepét ezúttal egy 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott Nvidia GT 650M típusú megoldás tölti be, amely az Optimus technológia jóvoltából hatékonyan együttműködik a processzorba integrált HD Graphics 4000-es IGP-vel. A Blu-ray meghajtóval is felszerelt notebook két darab, egyenként 2 wattos terhelhetőségű hangszórót, valamint egy beépített, 5 wattos terhelhetőségű mélynyomót tartalmaz – a hangszórók a JBL műhelyéből érkeztek.

A felsoroltakon kívül 802.11 a/b/g/n típusú WiFi adapter, Gigabites Ethernet vezérlő, 4.0-s Bluetooth adapter, négy az egyben memóriakártya-olvasó és egy 1,3 megapixeles HD webkamera is a kínálat részét képezi. A csatlakozók között D-Sub és HDMI videó kimenet, két darab USB 2.0-s és két darab USB 3.0-s port, valamint egy RJ45-ös LAN port is jelen van.

A Chronos 17 egy nyolccellás, 80 wattórás akkumulátort tartalmaz, ami egyetlen töltés hatására akár 8 órányi üzemidőt is képes biztosítani a rendszer számára. Az akkumulátor a Samsung Battery Life Plus technológiájára támaszkodik, így sokkal strapabíróbb, mint egy átlagos notebook akkumulátor: az energiaforrás még 1500 töltési ciklus után is képes biztosítani néveleges kapacitásának 80%-át.

A noteszgép háttérvilágítással rendelkező billentyűzetének fényereje szabályozható a pillanatnyi fényviszonyoknak megfelelően. Az újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A termék ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem tudhattunk meg részleteket.

Infók a Chronos 15-ről

A Chronos 15-ös modell már „csak” 15,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt tartalmaz, amely LED-es háttérvilágítással, 300 cd/m2-es fényerősséggel és 1600 x 900 pixeles natív felbontással büszkélkedik.

A strapabíró, szálcsiszolt alumíniumból készült ház ennél a modellnél is ugyanazt a négymagos, Ivy Bridge architektúra köré épülő Core i7-3615QM típusú processzort rejti, mint a nagytestvér esetében. Rendszermemóriából itt is 8 GB-nyi jár, ám GeForce GT 650M helyett ez a modell már „csak” egy GeForce GT 640M típusú videokártyát rejt, amely 2 GB-nyi helyett mindössze 1 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkezik. Az adatok tárolásáról ennél a notesznél is a 8 GB-nyi ExpressCache NAND Flash alapú tárhellyel kiegészített 1 TB-os merevlemez gondoskodik.

A 2,4 kilogrammos notebook tartalmaz még DVD-írót, Gigabites Ethernet vezérlőt, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert és 4.0-s Bluetooth adaptert is. A kínálatban találunk még 1,3 megapixeles webkamerát, négy az egyben memóriakártya-olvasót, két darab USB 3.0-s portot és egy nyolccellás akkumulátort is. A kiváló hangzásról a két darab 2W-os hangszóróból álló, beépített mélynyomóval is ellátott audió rendszer gondoskodik.

Sajnos a Chronos 15 esetében sem áll rendelkezésre információ a termék várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward