Chromebookot készít az ASUS?

Ipari források szerint igen, de mivel hivatalos forrásból még nem érkezett megerősítés, így a pletykát érdemes egészséges gyanakvással kezelni.

Chromebookot készít az ASUS?

A DigiTimes munkatársai ipari forrásokra hivatkozva meglehetősen érdekes információt közöltek, amelynek értelmében úgy tűnik, az ASUS hamarosan piacra dob egy olyan noteszgépet, amelyen a Google Chrome OS névre hallgató operációs rendszere teljesít szolgálatot. A rajtra a pletykák szerint 2013 végén kerülhet sor.

Az ASUS illetékesei a lépéstől a hírek szerint az várják, hogy nagyobb megrendelésekhez juthatnak az oktatási intézményeknél, de az is pozitív fejlemény lesz, hogy a Chromebook piacra dobásával szorosabbá válhat az ASUS és a Google amúgy sem túl laza kapcsolata.

A tervek szerint az ASUS Chromebookjából csak limitált mennyiség áll majd rendelkezésre, de a termék így is segíti majd a céget - nem csak anyagi szempontból. A források szerint a rajt az idei év utolsó negyedévében esedékes, de egy 2014-es rajt lehetősége is benne van a pakliban. Hivatalos forrásból származó megerősítés híján nem tehetnek mást a források, csak találgathatnak - vagy bejön, vagy nem.

Az ASUS egyébként - sok egyéb nagyvállalattal együtt - küzd a PC piacon, ami egy ideje igencsak gyengélkedik, hiszen a vásárlók a klasszikus asztali és mobil számítógépektől az okostelefonok és táblák felé, illetve az egyéb mobil eszközök felé fordultak. Most, az iskolakezdést megelőző időszakban sem túl rózsás a különböző termékek iránti igény, ami bizony erősen meglátszik a noteszgépek forgalmán is. Utóbbi miatt a vállalat a korábbi 22 és 24 millió közöttiről 17 és 19 millió közöttire módosította laptopokat érintő szállításimutató-előrejelzését - ez elég komoly csökkenés.

A források szerint egyébként az ASUS illetékesei eleinte idegenkedtek a Chromebook koncepciótól, aminek oka leginkább az volt, hogy a termékek iránt csökken a kereslet. Most, hogy a notebookok szegmensében ennyire hatalmasat csökkentek a szállítási mutatók, a vállalat vezetése a jelek szerint már úgy látja, szükség van egy Chrome OS alapú noteszgépre is a paletta bővítéséhez.

Mivel az ASUS hivatalosan egyelőre nem erősítette meg a fenti pletykát, így azt érdemes érdekességként, kellő távolságtartással kezelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward