Chrome OS alapú újdonságok a Samsungtól

A Samsung és a Google közösen jelentették be a legújabb, következő generációs Chromebookot, amely mellett egy Chrome OS alapú nettop is érkezik.

Chrome OS alapú újdonságok a Samsungtól

A Samsung és a Google közösen jelentették be a legújabb, következő generációs Chromebookot, amely mellett egy Chrome OS alapú nettop is érkezik.

Megérkezett a friss Series 5 Chromebook

A Samsung legújabb Chrome OS alapú noteszgépe 12,1 colos képátlójú, 1280 x 800 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD kijelzővel rendelkezik. A notebook háza egy 1,3 GHz-es magórajelen ketyegő Sandy Bridge alapú Celeron processzort, 4 GB-nyi rendszermemóriát, 16 GB-nyi NAND Flash alapú tárhelyet, WiFi és Ethernet adaptert, valamint egy hatórányi üzemidőt kínáló akkumulátort rejt. Az alig 1,5 kilogrammos Chromebook 449 dollárba kerül, ami elsőre borsosnak tűnhet, de ha belegondolunk, hogy ezért a korábbi Atom N455-ös processzornál egy ütőképesebb, két CPU maggal ellátott Celeron központi egységet kapunk, akkor máris máshogy fest a kép. A friss noteszgép a Google állítása szerint egy új, többérintéses támogatással is ellátott érintőpadot tartalmaz, a rendszer pedig kevesebb, mint hét másodperc alatt képes bootolni. 100 dollárnyi felárért cserébe akár 3G támogatással is megvásárolható a friss Series 5 Chromebook.

Chrome OS alapú nettop is van a tarsolyban

A megújult noteszgép mellett egy különleges termék is debütált, ami nem más, mit egy Chrome OS alapú nettop. A Series 3 Chromebox névre hallgató termék hasonló specifikációkkal érkezik, mint a Series 5 Chromebook, de azért vannak különbségek is kettőjük között. A Series 3 Chromebox egy 1,9 GHz-es magórajelen ketyegő Celeron B840-es processzort kapott, a 12,1 colos kijelző helyett pedig két DisplayPort videó kimenet áll rendelkezésre, amelyek képesek két, egyenként 2560 x 1600 pixeles natív felbontással rendelkező monitor meghajtására is. A Chromebox olcsóbb is, mint a noteszgép: csak 329,99 dollárt kérnek el érte.

Mindkét konfiguráción a Chrome OS legfrissebb kiadása teljesít szolgálatot, amely hardveres gyorsítás mellett üzemelő felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, és az előző verziókkal ellentétben immár korrekt ablak menedzsmentet is kínál. A felhő alapú operációs rendszer dizájn tekintetében hasonlít a Windows 7-re.

A két Chrome OS alapú újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward