CES 2015 összefoglaló: negyedik nap

Az ASUS-nak még erre a napra is maradt egy kis puskapora, a MediaTek is figyelemreméltó újdonságokkal rukkolt elő, és megjött az igazi okoségő is…

CES 2015 összefoglaló: negyedik nap

Már beszámoltunk néhány ASUS újdonságról az elmúlt pár napban, de a perifériák és kiegészítők még kimaradtak a szórásból, pedig azokból is volt pár. A RoG széria bővült két egérrel (egy MMO játékosoknak, egy pedig a MOBA stílus kedvelőinek), ezekhez érkezett új egérpad és még stílusos SLI hidakat is lehet immáron beszerezni RoG logóval. A STRIX sorozat is kapott egy új fülest, aminek a legnagyobb különlegessége, hogy valódi 7.1-es hangzást kínál, hála az összesen 10 hangszórójának.

Mobil fronton ma az Archos CES-re kivitt telefonjaival nyitottuk a sort, egyből három készüléket is bemutatott a vállalat, amik mind a Helium sorozatba tartoznak. Bár nem a CES-hez kapcsolódik, de a Samsung is bemutatta végre a Galaxy A széria legerősebb tagját, aminél talán kicsit vastagon fogott a ceruza. Táblagépeket ma a Polaroidtól láthattunk, és bár sajnos még nem tudunk mindent az újdonságokról, az áruk alapján eléggé vonzónak tűnnek, és már gyárilag a legfrissebb Androiddal érkeznek.

Manapság rengeteg mobil eszközben találkozhatunk a MediaTek megoldásaival, és a cég sikertörténete valószínűleg folytatódik majd, mert most se lazsálnak, bemutattak három érdekes újdonságot is. Az első egy direkt Android TV platformhoz készített SoC, amit a Sony készülékeiben nemsokára ki is próbálhatunk, a második csak egy tech demó arról, hogy milyen szép is az élet 120Hz-en, míg a harmadik egy okosórákhoz készített egyedi SoC, ami sikerrel veheti fel a versenyt a Qualcomm mostanában használt megoldásával (amit eredetileg nem is erre szántak).

Apropó okosórák, a Lenovo is bemutatott egyet, és szerencsére nem követték a mai trendeket, így E Ink kijelzőt kapott az apróság, ami ezáltal jóval tovább húzhatja, mint sok más gépezet. Ha pedig már a Lenovonál tartunk, érdemes megjegyezni, hogy frissítették a Yoga sorozatukat, és a Thinkpadeket is, bár utóbbiak csak áttértek a friss Intel processzorokra, úgyhogy főleg üzemidő javulásra számíthatunk tőlük.

Az EVGA egy-egy új GTX970-es és GTX980-as kártyával villogott, amik kifejezetten a tuningosoknak készültek, főleg utóbbi, amivel valószínűleg meg lesz döntve pár rekord.

A végére hagytunk egy érdekességet, a Sengled über okosizzóját. Vagyis izzóit, merthogy több is van neki. Az, hogy valami színváltós, már smafu. De ha hangfal is van benne, vagy kamera, esetleg WiFi átjátszó állomásként működik… na az már valami, ugye?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward