CES 2013: Minőségi számítógépházak a Lian Li-től

A minőségi, alumíniumból készült számítógépházairól híres Lian Li néhány igen érdekes újdonsággal látogatott ki az idei CES-re.

CES 2013: Minőségi számítógépházak a Lian Li-től

Q sorozatú, mini-ITX alaplapokat fogadó számítógépházak

A Q sorozatot több új modell is erősíti, amelyek sorrendben a PC-Q27-es, PC-Q28-as és PC-Q30-as nevet kapták. A legkisebb termék a trióból a PC-Q27-es modell, amely 200 x 321 x 240 milliméteres mérettel érkezik.

A mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó alaplaptálca mellett két darab 3,5 colos belső bővítőhely is rendelkezésre áll, amelyekben akár 2,5 colos adattárolók is helyet kaphatnak. A termék egy 5,25 colos külső bővítőhellyel érkezik, megfelelő szellőzéséről pedig egy előlapi, 120 milliméteres átmérőjű légkeverő gondoskodik.

A PC-Q28-as példány már picivel nagyobb, ugyanis 225 x 305 x 345 milliméteres mérettel bír, így több bővítőhelyet kínál. 3,5 colos adattárolókból hatot rejthetünk el a ház belsejében, és ezek a bővítőhelyek 2,5 colos SSD meghajtók, illetve merevlemezek beszerelésére is lehetőséget adnak. Ez a ház szintén rendelkezik 5,25 colos bővítőhellyel. A megfelelő szellőzésről az előlapi 120 milliméteres átmérőjű ventilátor mellett egy hátlapi,140 milliméteres átmérővel rendelkező légkeverő gondoskodik.

A PC-Q30-as modell a fentebb említett újdonságokhoz képest igen-igen rendhagyó dizájnt alkalmaz, ugyanis előlapján egy nagy akril ablak is helyet kapott, amelyen keresztül láthatjuk a rendszerbe szerelt mini-ITX fomátumú alaplapot.

Maga a számítógépház egyébként 200 x 327 x 248 milliméteres mérettel bír, 5,25 colos bővítőhelyet pedig egyáltalán nem kínál. Belsejében 3,5 colos adattárolók nem, csak 2,5 colos meghajtók helyezhetőek el, méghozzá szám szerint három. A szellőzésről egy 120 milliméteres átmérőjű hátlapi ventilátor gondoskodik. Ahogy az a fenti képen is látszik, a friss számítógépház meglehetősen érdekes, ívelt dizájnnal érkezik.

Egy új számítógépház az Intel apró számítógépeihez

Az Intel NUC sorozatú apró számítógépei a jelek szerint nagy népszerűségnek örvendenek manapság - ebből kiindulva nem is véletlen, hogy az Intel műhelyében több újabb NUC is készül. A jelenleg forgalomban lévő, Intel Desktop Boards D33217CK, illetve D33217GKE típusú alaplapra támaszkodó újdonságokhoz már több friss számítógépház is készült, ám a kínálat most tovább bővül, ugyanis a Lian Li mérnökei is láttak fantáziát e konfigurációkban.

A vállalatnál elkészült a PC-N1-es típusjelzéssel ellátott, kifejezetten Intel NUC konfigurációkhoz kifejlesztett újdonság, amely mindössze 122 x 40 x 108 milliméteres mérettel érkezik. Az alumínium vázzal, illetve alumínium oldallapokkal felvértezett kuckó igen kompakt, így nagyjából akkora, mint egy router - igaz, az átlagos routereknél viszont valamivel magasabb.

A NUC formátum követelményeihez igazodó számítógépház plusz bővítőhelyeket nem kínál, sőt, aktív szellőzéssel sem rendelkezik, de ez a rendkívül kompakt formátumot elnézve nem is csoda.

Micro-ATX alaplapokat fogadó PC ház is volt a standon

A vállalat a PC-A02-es modell személyében egy micro-ATX formátumú számítógépházat is bemutatott, amely 188 x 460 x 386 milliméteres mérettel rendelkezik. A ház egy 5,25 colos, három 3,5 colos és egy 2,5 colos bővítőhelyet kínál. A belső bővítőhelyek egyetlen rögzítő keretbe lettek csoportosítva, így felszabadult némi hely: az újdonság 33 centiméternyi hellyel várja a felsőkategóriás videokártyákat. A PC-A02-es modell négy darab PCI bővítőhelyel kerül forgalomba, szellőztetéséről pedig egy 120 milliméteres ventilátor gondoskodik, ami ezúttal a ház tetejére került.

Az előlapi portok között meglepő módon nem kettő, hanem rögtön négy darab USB 3.0-s port sorakozik, de a kínálatban még egy FireWire port, illetve egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet is jelen van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward