CES 2013: Méregdrága PC ház, rendhagyó dizájnnal

Az In Win egy különleges számítógépházat már bemutatott a CES alkalmával, de a vállalat standján egy másik figyelemreméltó PC házat is találtunk.

CES 2013: Méregdrága PC ház, rendhagyó dizájnnal

A D-Frame névre hallgató modellt a napokban mutattuk be, ám a terméknek van egy H-Frame névre keresztelt társa is, amely szintén rendhagyó dizájnnal érkezik. Ezt a példányt először a tavalyi CES alkalmával mutatták be, ám akkoriban még elég keveset lehetett róla tudni. Ez a helyzet mára már megváltozott, sőt, a termék azóta  már kaphatóvá is vált.

A H-Frame modell szintén egy nyílt légterű számítógépház, azaz a levegő szabadon áramolhat keresztül rajta, hála az előlap, a hátlap és a tetőlap kialakításának.

A D-Frame modellel ellentétben a H-Frame már rendelkezik tömör oldallapokkal, ahogy a mellékelt ábra is mutatja.

A közepes torony formátumú, ATX és micro-ATX alaplapok fogadására felkészített kuckó 2, illetve 4 milliméter vastag alumínium lapokból épül fel.

A ház 5,25 colos bővítőhelyből egyet, 3,5 colos belső bővítő fiókból pedig hármat tartalmaz. Utóbbiakban 2,5 colos adattárolók is elhelyezhetőek, sőt, rajtuk kívül egy 2,5 colos bővítőhely is a kínálat részét képezi. Az említett négy bővítőhely mindegyike rendelkezik SATA adat és tápcsatlakozóval, így az adattároló beszerelése és cseréje gyorsan, egyszerűen kivitelezhető.

Az alaplaptálca természetesen rendelkezik szerelőablakkal, nem is akármekkorával, ahogy az a mellékelt fotón is látszik. PCI bővítőhelyekből hetet kapunk, tápegységből pedig normál ATX formátumú példányok férnek el a ház hátulján, alul.

Mivel nyitott számítógépházról van szó, így a szellőzés már alapból jobb, mint egy átlagos, zárt kuckónál.

Ha mégsem szellőzne elég jól a rendszer, akkor a ház elején és hátulján egy-egy 120 milliméteres átmérőjű ventilátor elhelyezésére is van mód. A légkeverők kihúzható tároló fiókban kapnak helyet.

Az 524 x 220 x 545 milliméteres mérettel rendelkező H-Frame előlapi portjai között két USB 3.0-s csatlakozó, valamint egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet sorakozik. A ház ezek mellett egy USB 2.0-s tetőlapi csatlakozóval is rendelkezik.

A limitált példányszámban készülő In Win H-Frame már egy ideje jelen van kereskedelmi forgalomban, ára pedig 276 font magasságában helyezkedik el.

Itt a H-Frame kicsinyített kiadása, a H-Frame Mini

A nagy H-Frame számítógépház mellett a H-Frame Mini is bemutatkozott, ami mini-ITX formátumú alaplapokhoz készült. A rendhagyó formavilággal érkező apróság 263 x 122 x 273 milliméteres mérettel bír. Arról nincs hír, hogy a termék pontosan milyen bővítőhelyeket kínál, de valószínűleg nem tévedünk, ha azt tippeljük, legalább egy 2,5 colos adattároló biztosan elfér benne.

Az új számítógépház 120 wattos tápegységgel érkezik, előlapján pedig két darab USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet lapul. Az apró számítógépház nagytesójához hasonlóan limitált példányszámban kerül majd forgalomba.

Az egyelőre rejtély, hogy a H-Frame Mini mikor kerül az üzletek polcaira, valamint az sem tudható, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward