CES 2013: Különleges ASUS monitorok

Az ASUS standján két érdekes monitor is feltűnt: az egyik képarányával, a másik képfrissítési rátájával emelkedik ki a nagy átlagból.

CES 2013: Különleges ASUS monitorok

Az ASUS sok újdonsággal érkezett az idei CES-re, amelyek közül eddig a legérdekesebb a tegnap bemutatott videokártya szörnyeteg volt, amely a világ leggyorsabb videokártyájának járó címet is bezsebelheti.

Ezúttal nem újabb videokártyáról, hanem néhány különleges monitorról érkezett hír, amelyek sokak érdeklődését felkelthetik. Lássuk is őket egyenként, sorban.

A vállalat standjának egyik legérdekesebb monitora az MX2900Q típusjelzést kapta. Ez a megjelenítő IPS alapokon nyugszik, 29 colos képátlójú LCD kijelzővel érkezik és extra szélesvásznú, 21:9-es képaránnyal bír. A hatalmas képátló és a szokatlan képarány mellé nagy felbontás is jár: a termék 2560 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Mivel IPS alapú megoldásról van szó, így a betekintési szögek 178 fokosak.

A megjelenítő 300 cd/m2-es fényerősséget, nyolcvanmillió az egyhez dinamikus kontrasztarányt és 5 ms-os válaszidőt kínál - utóbbi a szürkéből szürkébe történő átmenethez szükséges időt jelöli. A termék videó bemenetei között egy HDMI, egy dual-link DVI és egy DisplayPort csatlakozó lapul. Rajtuk kívül egy 3,5 milliméteres jack audió csatlakozó, illetve Bang  & Olufsen hangszórók is helyet kaptak a fedélzeten. A képen egyelőre csak a monitor mérnöki tesztpéldánya látható, így a végleges, kereskedelmi forgalomban is megjelenő változat ettől eltérhet. Az új monitor egyébként a következő negyedév végén kerül a boltok polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 599 dollár lesz. Érdekesség, hogy a monitor kisebb, 27 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott változatának szállítása már megkezdődött.

A szokatlan képaránnyal érkező megjelenítő mellett egy 24 colos képátlójú, gamereknek szánt 3D-s monitor is jelen volt az ASUS standján. Ez a modell a VG248QE típusjelzést kapta, különlegessége pedig abban rejlik, hogy az Nvidia 3D Vision támogatás mellé 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta jár. A TN+Film alapú LCD panel magas képfrissítési rátája mellé 1 ms-os válaszidő tartozik, ami igen impresszív, még akkor is, ha a szürkéből szürkébe történő átmenet értékéről van szó. A 3D támogatással érkező megjelenítő egyébként 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, 350 cd/m2-es fényerőség és nyolcvanmillió az egyhez dinamikus kontrasztarány mellett üzemel. A TN+Film panel miatt 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges válaszidővel gazdálkodhatunk. A kínálatban két, egyenként 2 wattos terhelhetőségű beépített hangszóró is jelen van.

A VG248QE modell fentebb említett társához hasonlóan dual-link DVI, DisplayPort és HDMI videó bemenettel érkezik. Ez a monitor az idei év első felében jelenik meg kereskedelmi forgalomban. Az údonság a korábbi hírek szerin 450 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward