CES 2013: IPS alapú LG monitorok, 3D-s hajlított OLED TV

Az LG a CES alkalmával több minőségi, IPS alapú monitort, illetve egy hajlított kijelzővel ellátott OLED alapú 3D-s televíziót is bemutatott.

CES 2013: IPS alapú LG monitorok, 3D-s hajlított OLED TV

[bold]IPS alapú, prémium  kategóriás LG monitorok

[/bold]A gyártó a korábban már általunk is bemutatott LG 29EA93 UltraWide monitor mellett két másik IPS alapú megjelenítővel is képviseltette magát az idei CES-en. Az egyik újdonság az LG 27EA83 ColorPrime nevet kapta, különlegessége pedig abban rejlik, hogy színhű, nagyfelbontású képet kínál.

Az új, dizájnerek, filmes szakemberek, fotóriporterek és grafikusok számára készített megjelenítő WQHD, azaz 2560 x 1440 pixeles natív felbontással bír. A 27 colos képátlójú, IPS alapú LCD panel 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szöget biztosít és rendkívül színhű képet kínál. A friss monitor az sRGB színtér 100%-át, illetve az Adobe RGB színtér 99%-át képes lefedni, azaz valóban megfelel professzionális célú felhasználásra.

A vállalat az újdonságot gyárilag kalibrálva, kalibrálási jelentéssel karöltve dobja piacra. Persze a megjelenítőt igény szerint saját kezűleg is kalibrálhatjuk, amiben a mellékelt True Color Pro szoftver segít. Utóbbi a vállalat hivatalos sajtóközleménye szerint hardveres kalibrálást tesz lehetővé.

Jó hír, hogy a kijelző akár pivot/portré módban is használható, azaz a vízszinteshez képes 90 fokban elforgatható. Erre a lehetőségre professzionális szintű felhasználás alkalmával sokszor szükség is van.

A ColorPrime sorozatú monitor mellett a gyártó egy érintőkijelzős, Windows 8-hoz optimalizált megjelenítőt is bemutatott, ami az LG 23ET83 Touch10 típusjelzést kapta. A 23 hüvelykes képátlójú, IPS alapú LCD panelre alapozó termék tízujjas érintő támogatással érkezik, így lehetőséget teremt a Windows 8 különböző érintő funkcióinak zökkenőmentes kihasználására.

Az IPS alapú kijelzőnek köszönhetően színhű kép tárul elénk, a széles betekintési szögek jóvoltából pedig az sem baj, ha egyszerre többen, több szögből nézik a monitort, hiszen a TN+Film panelekkel ellentétben eltérő szögből nézve is hasonlóan jó minőségű, egységes kép látható. További jó hír, hogy a monitor beüzemelése rendkívül egyszerű: elég csak csatlakoztatni a Windows 8 alapú PC-hez, majd azonnal használatba is vehető.

A vállalat egy hajlított kijelzővel érkező 3D-s OLED televíziót is bemutatott

Az EA8900-as típusjelzéssel ellátott OLED televízió nem csak hajlított kijelzője miatt érdekes, hanem amiatt is, mert Cinema 3D támogatást kapott. Az 55 colos képátlójú OLED televízió panelja 5 fokos hajlításon esett át, így homorú felületet kínál, ami segít kiküszöbölni a sík képernyős televíziók esetében tapasztalt perspektivikus torzítást.

Hasonló technológiára alapozó 3D-s OLED televíziót eddig az LG-n kívül még senki sem mutatott be, így a termék igazi kuriózum. Az EA8900-as modell ultravékonynak tekinthető, hiszen mindössze 4 milliméteres vastagsággal bír, OLED paneljének válaszideje pedig 0,02 ms-os értéket képvisel. Maga az OLED panel egyébként 1080p-s natív felbontást alkalmaz.

A gyártó az újdonságot még idén piacra dobja, az azonban egyelőre rejtély, hogy a különlegesség pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward