CES 2013: Érkezik a 3. generációs Gorilla Glass

A Corning - aki a népszerű Gorilla Glass technológia mögött áll - az idei, azaz a 2013-as CES alkalmával lerántja a leplet a népszerű strapabíró üvegréteg, a Gorilla Glass harmadik generációs kiadásáról.

CES 2013: Érkezik a 3. generációs Gorilla Glass

A Gorilla Glass üvegréteg napjainkban már rengeteg készüléken megtalálható: ilyen technológiával nem csak az okostelefonok és táblák, hanem egyes noteszgépek, illetve ultrabookok LCD kijelzőit is védik a gyártók. A Gorilla Glass technológia egyszóval ma már olyan ismert és elismert megoldásnak mondható, ami már bizonyított a piacon.

A Corning most a Gorilla Glass harmadik generációs, továbbfejlesztett kiadásának bemutatójára készül. A jeles eseménynek a napokon belül elrajtoló CES 2013 ad majd helyet, ami nem túl meglepő, hiszen korábban, a második generációs Gorilla Glass is a CES alkalmával mutatkozott be a nagyérdemű előtt. Ez persze nem is véletlen, hiszen a kiállítást hatalmas figyelem övezi.

Hogy mire számíthatunk a Gorilla Glass harmadik generációs kiadásától? Nos, dióhéjban összegezve: csupa jóra. A megerősített üvegréteg az első- és a második generációs Gorilla Glassnál is erősebb lesz, ami annak köszönhető, hogy a vállalat mérnökei molekuláris szinten tökéletesítették az üvegréteget, amely immár az NDR (Native Damage Resistance) technológiával is kiegészült. Utóbbi, vagyis az NDR tovább erősíti az üvegréteg szerkezetét, emellett segít hatékonyan felvenni a harcot a karcok ellen, plusz a hibák, azaz az esetleges repedések terjedésének is hatékonyabban gátat szab, mint elődei.

A harmadik generációs Gorilla Glass előző generációs társához képest ellenállóbb a karcokkal szemben, így azonos feltételek mellett 40%-kal kevesebb látható karcot szed össze. További előny, hogy a hibás, repedt üvegréteg előző generációs társánál azonos körülmények között 50%-kal erősebb, azaz a Gorilla Glass üvegréteg az adot készülék kijelzőjét repedt állapotban is hatékonyabban védi, mint elődje.

Az új fejlesztés a fentiek alapján igazán vonzónak tűnik. Hogy mennyire az? Nos, erről az idei CES alkalmával valószínűleg lehull majd a lepel, amennyiben a vállalat idén is készül olyan látványos bemutatóval, amely megmutatja, mennyivel strapabíróbbak egymáshoz képest az egyes Gorilla Glass generációk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward