CES 2013: Bemutatkoznak a Kingston újdonságai

A kínálatban szupergyors, 1 TB-os adattároló kapacitású USB 3.0-s pendrive éppúgy jelen van, mint speciális, igényes dizájnnal érkező memóriamodulok.

CES 2013: Bemutatkoznak a Kingston újdonságai

A Kingston több érdekes terméket is bemutatott az idei CES alkalmával - most ezeket szedjük csokorba.

Data Traveler HyperX Predator 3.0

Az egyik legérdekesebb újdonság nem más, mint egy USB 3.0-s pendrive, amely a világ legnagyobb adattároló kapacitású USB 3.0-s pendrive-jának tekinthető. Az 512 GB-os modell persze nem sokáig tölti be ezt a címet, ugyanis az első negyedév folyamán megérkezik a család 1 TB-os tagja is.

A hatalmas adattároló kapacitás megtöltéséhez persze magas adatátviteli sebességre is szükség van - ezt meg is kapjuk. A DataTraveler HyperX Predator 3.0 240 MB/s-os maximális olvasási sebességet biztosít, az általa kínált maximális írási tempó pedig 160 MB/s-os értéket képvisel, így ez a pendrive nem csak a Kingston legnagyobb adattároló kapacitású pendrive-ja, de egyúttal a leggyorsabb is. A friss hordozható adattároló természetesen USB 3.0-s csatolófelületre támaszkodnak az említett sebességek eléréséhez.

A termék kulcstartó karikával együtt mindössze 88,53 x 26.94 x 21 milliméteres mérettel bír, kupak helyett pedig csúsztatható védőborítással óvja az USB 3.0-s csatlakozót. Arról nincs hír, hogy az 512 GB-os, illetve 1 TB-os modellek pontosan mennyibe kerülnek majd, de az már biztos, hogy a különlegességekre öt év garancia jár.

DataTraveler Ultimate 3.0 Generation 3

A vállalat tarsolyában további új DataTraveler sorozatú pendrive-ok is vannak. A harmadik generációs Ultimate 3.0-s hordozható adattárolók ugyancsak USB 3.0-s csatolófelületet kínálnak. Az újdonságokat a gyártó IT szakembereknek, illetve azon felhasználóknak ajánlja, akik gyors USB 3.0-s pendrive-ra vágynak. Az újdonságok hasonló dizájnnal érkeznek, mint Predator 3.0-s sorozatú társaik.

A DataTraveler Ultimate 3.0 Generation 3 sorozat tagjai igazán gyorsak, ugyanis USB 3.0-s csatolófelület alkalmazása mellett 150 MB/s-os olvasási-, illetve 70 MB/s-os írási tempót kínálnak. A termékek elegáns és viszonylag vékony házzal érkeznek, így nem csak gyorsak, de kompaktak és szépek is.

Az Ultimate 3.0-s pendrive-ok kulcstartó karikával együtt is csak 85,40 x 22,76  x 11,6 milliméteres mérettel bírnak és 32 GB-os, illetve 64 GB-os változatban kerülnek forgalomba. Ezekre a pendrive-okra 5 év garanciát vállal a Kingston.

Kingston HyperX 10th Anniversary Edition memóriamodul

Az érdekes és gyors pendrive-ok mellett egy speciális memóriamodul család is bemutatkozott, amellyel a Kingston a HyperX sorozat tízéves évfordulóját ünnepli. Az új memóriamodulok mellett az online StarCraft II bajnokság döntőjével is ünnepel a gyártó, amit a tízéves évforduló kapcsán rendeztek. A bajnokság alkalmával összesen 15000 dollárnyi pénznyeremény talál majd gazdára a legjobbak között. Aki további részletekre is kíváncsi az online megmérettetéssel kapcsolatban, látogasson el ide.

A speciális memóriamodul egyébként elegáns, ezüst színű hűtőbordával érkezik és kiváló választásnak bizonyul még a legmodernebb konfigurációk mellé is. A kompakt memóriamodul esetében nem kell attól félnünk, hogy alkalmazását meggátolná egy testesebb processzorhűtő, amely belóg a memóriafoglalatok fölé, hiszen a termék alacsony felépítéssel érkezik, így nem kerül összetűzésbe a nagyobb processzorhűtőkkel sem.

Az esetek többségében XMP támogatással is ellátott DDR3-as memóriamodulok élettartam-garanciával kerülnek forgalomba, méghozzá 4 GB-os, 8 GB-os, 16 GB-os és 32 GB-os kettő-, illetve négycsatornás memóriacsomagok formájában. Persze igény szerint egyesével is elérhetőek lesznek a 4 GB-os és 8 GB-os memóriamodulok. Az újdonságok modelltől függően 1600 MHz és 2400 MHz közötti órajelen ketyegnek, üzemi feszültségük pedig - ugyancsak modelltől függően - 1,35 voltos, 1,5 voltos és 1,6 voltos értéket képvisel.

A friss memóriamodulokat a vállalat tesztelői legnépszerűbb alaplapokkal természetesen kipróbálták - azokkal hibátlanul működnek a Kingston HyperX 10th Anniversary Edition modulok. Valószínűleg a kereskedelmi forgalomban lévő DDR3-as memóriamodulokat fogadó alaplapok többéségével is ez a helyzet.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a friss memóriamodulok, illetve memóriacsomagok pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward