CES 2013: Akcióban az OCZ szupergyors SSD-je

Az OCZ új SSD meghajtója nagyon komoly sebességet kínál.

CES 2013: Akcióban az OCZ szupergyors SSD-je

Az OCZ 2,5 colos formátumú, SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használó Vector SSD meghajtója korábban már bemutatkozott: ez az OCZ első olyan megoldása, amely házon belül kifejlesztett Barefoot 3-as SSD vezérlőre, illetve saját szoftverre támaszkodik.

A CES alkalmával az OCZ mérnökei bemutatták, mire képes a Vector sorozat PCI Express 2.0 x4-es csatolófelülettel ellátott kiadása, amely két darab 240 GB-os Vector SSD alegységet tartalmaz. Mielőtt azonban megvizsgálnánk a teszteredményeket, ismerkedjünk meg a PCI Express alapú újdonsággal.

Az új SSD-n helyet foglaló Vector SSD alegységek 16 darab 25 nm-es csíkszélességgel készülő MLC NAND Flash memóriachipből állnak, vezérlésükről Barefoot 3-as SSD vezérlő gondoskodik, ami saját szoftvert futtat, munkáját pedig 512 MB-nyi DDR3-as gyorsítótár segíti. A PCI Express alapú SSD meghajtó az OCZ VCA 2.0-s architektúrájára alapoz és SMART, illetve TRIM támogatással egyaránt rendelkezik, sőt, még operációs rendszer is telepíthető rá, hiszen lehet róla bootolni. A két SSD alegység természetesen RAID0 módba fűzve üzemel, így 1000 MB/s-os maximális adatátviteli sebesség áll rendelkezésre, a 4K-s véletlenszerű írási és olvasási teljesítmény pedig szintén szédítően magas értéket képvisel.

A vállalat illetékesei természetesen be is mutatták, mire képes a fenevad. A tesztek alapján az új SSD kártya 926,2 MB/s-os folyamatos olvasási-, és 881 MB/s-os folyamatos írási sebességet ért el. A 4K-QD64-es véletlenszerű olvasási teljesítmény 563 MB/s-os, a 4K-QD64-es véletlenszerű írási teljesítmény pedig 501 MB/s-os értéket képviselt, ami több, mint figyelemreméltó.

Az OCZ Vector PCI Express csatolófelületre alapozó kiadása az ugyancsak két SSD alegységgel gazdálkodó RevoDrive sorozat tagjainak méltó utódja lehet. A friss termék nem csak a hatalmas sebességre vágyó átlagfelhasználók, de az üzleti felhasználók számára is remek választás.

Arról sajnos nincs információ, hogy a 240 GB-os, 480 GB-os és 960 GB-os változatokban forgalomba kerülő újdonságok pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward