CES 2012: vajon eltörik a Gorilla Glass 2? Teszt!

A Gorilla Glass kifejezés bizonyára már sokak számára cseng ismerősen: a karcálló üvegréteg rengeteg okostelefon és tábla PC kijelzőjét védi a sérülésektől, karcoktól és kisebb ütődésektől, sőt, újabban már a noteszgépek piacán is feltűnt. A HP pont a napokban mutatta be legfrissebb ultrabookját, amelynél már nem csak az LCD kijelzőt, hanem a noteszgép fedlapját és a csuklótámaszt is ellátták Gorilla Glass üvegréteggel a mérnökök, így az említett felületek strapabíróak és karcállóka lettek, plusz még jól is néznek ki.

CES 2012: vajon eltörik a Gorilla Glass 2? Teszt!

A Gorilla Glass kifejezés bizonyára már sokak számára cseng ismerősen: a karcálló üvegréteg rengeteg okostelefon és tábla PC kijelzőjét védi a sérülésektől, karcoktól és kisebb ütődésektől, sőt, újabban már a noteszgépek piacán is feltűnt. A HP pont most mutatta be legfrissebb ultrabookját, amelynél már nem csak az LCD kijelzőt, hanem a noteszgép fedlapját és a csuklótámaszt is ellátták Gorilla Glass üvegréteggel a mérnökök, így az említett felületek strapabíróak és karcállóka lettek.

Az idei CES alkalmával a Gorilla Glass továbbfejlesztett változata is bemutatkozott, amelynek lényege abban rejlik, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően immár 20%-kal vékonyabb üvegréteggel is gond nélkül lehet biztosítani ugyanazt a védelmi/strapabírósági szintet, amit a jelenleg is forgalomban lévő Gorilla Glass esetében megszokhattunk. Az újításnak köszönhetően a Gorilla Glass 2 már csak 0,8 milliméter vastag. A vékonyabb felépítés segíthet a gyártóknak abban, hogy még vékonyabb okostelefonokat és tábla PC-ket gyártsanak – ebben a tekintetben manapság úgyis szeretik egymást túllicitálni a cégek.

Annak érdekében, hogy ne csak semmitmondó képek segítségével győződhessünk meg az új Gorilla Glass strapabíróságáról, kerestünk egy videót, amely többet mond ezer szónál. Az alábbi kisfilmen egy hagyományos üveg, egy „edzett üveg”, valamint a Gorilla Glass és a Gorilla Glass 2 strapabíróságát vizsgálják. A hagyományos üveg törik, mint a ropi. No, de mi a helyzet a másik hárommal? Az alábbi videóból kiderül!

 

Ahogy az a fenti videón is látszik, a Gorilla Glass 2 a karcsúsítás ellenére is ugyanolyan strapabíró, mint elődje, ennek pedig nem csak a gyártók, hanem a felhasználók is örülni fognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward