CES 2012: Lenovo Yoga - notesz is és tábla is

A Lenovo Yoga névre keresztelt prototípusa teljesen egyedi megoldással próbálja ötvözni a noteszgépeket és a tábla PC-ket: egyfajta hidat képez a két termékcsoport között.

CES 2012: Lenovo Yoga - notesz is és tábla is

A Lenovo Yoga névre keresztelt prototípusa teljesen egyedi megoldással próbálja ötvözni a noteszgépeket és a tábla PC-ket: egyfajta hidat képez a két termékcsoport között.

Az ötlet eredeti és rendkívül jónak tűnik. A Yoga az Intel ultrabook specifikációit követi a maga 17 milliméteres vastagságával, ám tartalmaz valami olyat is, amit eddig még nem igazán láthattunk a piacon. A különleges notesz két zsanérja speciális kialakítással bír, így segítségükkel 180 fokban hátrahajthatjuk az LCD érintőkijelzőt és máris tábla PC-ként használhatjuk a noteszgépet. 180 fokban elforgatható kijelzővel ellátott konvertibilis tábla PC-ket már láthattunk, de azok egyetlen zsanért alkalmaztak és esetükben nem a noteszgép házának háta mögé, hanem a billentyűzet tetejére tudtuk hajtogatni a kijelzőt, fedlappal a billentyűzet felé.

A Yoga esetében a noteszgépet kihajthatjuk, mint egy könyvet, így a billentyűzet és a touchpad nem a kijelző mögött, hanem a noteszgép másik oldalán foglal helyet, ahogy azt a fotókon is láthatjuk. Ebben a pozícióban a rendszer valószínűleg kikapcsolja a billentyűzetet és az érintőpadot annak érdekében, hogy az érintőkijelzőt kényelmesen használhassuk és a noteszgép tartása közben a lenyomott billentyűkre, illetve a megérintett érintőpadra ne reagáljon a rendszer.

A terméket nem csak így, hanem egyéb pozíciókban is használhatjuk. Az egyik pozíció segítségével a billentyűzetet és érintőpadot, valamint az akkumulátort tartalmazó részt támaszként használhatjuk, ahogy az a fenti képen is látszik. A Yoga úgy is lerakható az asztalra, mint egy klasszikus álló naptár – ekkor a termék fordított „V” betűt formáz. Utóbbi pozíciót a lenti képen tekinthetjük meg. A kijelző tartalma a beépített szenzoroknak köszönhetően követi az elmozdulást és mindig automatikusan alkalmazkodik az adott pozícióhoz – vagyis a rendszer automatikusan elforgatja a kijelzőn látható asztalt.

A Windows 8-as operációs rendszert futtató különlegesség 13 colos képátlójú, IPS alapú érintőkijelzővel rendelkezik, amely 1600 x 900 pixeles natív felbontással üzemel. Processzorból következő generációs Core i3-as és Core i5-ös modellek kaphatnak helyet a Yogában.

A Lenovo Yoga megjelenésére még idén számíthatunk, méghozzá akkoriban, amikor a Microsoft elérhetővé teszi a Windows 8-at, azaz az idei év harmadik negyedévében. Hogy az újdonság mennyibe kerül majd? Nos, ez egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward