CES 2012: az Art Lebedev Studio standja

Az Art Lebedev Studio 2007 folyamán mutatta be Optimus Maximus névre keresztelt billentyűzetét, amely akkoriban hatalmas érdeklődés kereszttüzébe került. A termék igazi kuriózum volt, ugyanis hozzá hasonló megoldás azelőtt még nem került forgalomba. Sajnos az a tény, hogy minden egyes billentyűhöz külön kis OLED kijelző tartozott, amelyek a megjelenített tartalom tekintetében tetszőlegesen testre szabhatóak voltak, előre vetítette, hogy bizony nem csak szolgáltatások, de ár tekintetében is prémium termékről van szó. Az ajánlott végfelhasználói ár ismeretében jelentősen megcsappant az érdeklődők száma, de ez sajnos várható volt.

CES 2012: az Art Lebedev Studio standja

Az Art Lebedev Studio 2007 folyamán mutatta be Optimus Maximus névre keresztelt billentyűzetét, amely akkoriban hatalmas érdeklődés kereszttüzébe került. A termék igazi kuriózum volt, ugyanis hozzá hasonló megoldás azelőtt még nem került forgalomba. Sajnos az a tény, hogy minden egyes billentyűhöz külön kis OLED kijelző tartozott, amelyek a megjelenített tartalom tekintetében tetszőlegesen testreszabhatóak voltak, előre vetítette, hogy bizony nem csak szolgáltatások, de ár tekintetében is prémium termékről van szó. Az ajánlott végfelhasználói ár ismeretében jelentősen megcsappant az érdeklődők száma, de ez várható volt.

Azóta a gyártó bemutatta Mini Three és Aux névre keresztelt megoldásait, amelyek sorrendben három, illetve hat darab, tökéletesen testre szabható OLED billentyűvel érkeztek. Most újabb két termékről hull le a lepel: az Art Lebedev Studio standján a Mini Six és az Optimus Popularis billentyűzetet lehet megtekinteni, ha kilátogatunk a jelenleg is zajló CES-re.

A Popularis egy teljes méretű, numerikus billentyűzet nélküli megoldás, amely ugyanolyan testreszabhatóságot kínál, mint elődje, a Maximus, bár igaz, a két termék között rendkívül lényeges különbségek is vannak. Az egyik, és egyben legfontosabb különbség az, hogy a gyártó a Popularis esetében nem pici OLED kijelzőket alkalmazott, hanem egyetlen nagy LCD panelt, amely a billentyűk alatt helyezkedik el.

Az egyes billentyűk – amelyek átlátszóak – így megint csak testre szabhatóak, a funkcióbillentyűk alá pedig egy hosszú kijelző sáv került, amelyen különböző tartalmakat – tőzsde infók, időjárással kapcsolatos infók – jeleníthetünk meg, de akár egyedi díszítés is helyet kaphat ebben a sávban.

Maguk a billentyűk a különleges megoldásnak köszönhetően valószínűleg egy kapacitív érintő rétegen keresztül jelzik a rendszernek, hogy lenyomták őket. Emiatt a termék a hagyományos billentyűzetektől eltérő felhasználói élményt kínál.

A második újdonság, azaz a Mini Six – ahogy az a nevéből is kiderül – már csak hat billentyűvel érkezik, viszont ugyanazt a módszert alkalmazza, mint fentebb említett társa: az egyes billentyűk mögött egy nagyméretű LCD kijelző helyezkedik el.

Amellett, hogy a Mini Six is szakított a pici OLED kijelzőkkel, egyéb tekintetben is hasonlít a Popularisra. Ahogy a Popularis-nál, úgy ennél a modellnél is száműzték a tetszetős, ugyanakkor drága szálcsiszolt alumínium borítást, helyette inkább fényes műanyag felületet alkalmaztak.

Az Optimus Popularis 1100 dollár körüli áron kerül majd kereskedelmi forgalomba, míg az Optimus Mini Six 380 dollár körüli áron lesz elérhető. A termékek néhány hete már előrendelhetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward