CES 2012: a Thermaltake nem spórolt a különlegességekkel

A Thermaltake standján több furcsa újdonsággal is találkozhattunk, amelyek többségénél – tisztelet a kivételnek – felfedezhettünk fehér dizájnelemeket, sőt, olykor az adott termék nagy része is fehérben pompázott. Végül is tél van, még ha errefelé tavaszias is az idő.

CES 2012: a Thermaltake nem spórolt a különlegességekkel

A Thermaltake standján több furcsa újdonsággal is találkozhattunk, amelyek többségénél – tisztelet a kivételnek – felfedezhettünk fehér dizájnelemeket, sőt, olykor az adott termék nagy része is fehérben pompázott. Végül is tél van, még ha errefelé tavaszias is az idő.

Itt a Level 10 M egér, egy high tech rágcsáló

A Tom’s Hardware munkatársai voltak olyan szerencsések, hogy a Thermaltake illetékesei elsőként csak és kizárólag nekik mutatták meg a cég Level 10 M egerét, amit a Thermaltake mérnökei a DMW Designworks szakembereivel együttműködve alkottak meg.

A stílusos rágcsáló rendkívül modern dizájnnal rendelkezik, ami különleges megjelenést kölcsönöz neki. Az egér testre szabható a tetején található csavar segítségével, így kényelmesen használhatjuk, ugyanis könnyedén elérhetjük, hogy a periféria a tenyerünkhöz simuljon. Az egér tetején néhány szellőző is található, így egy-egy keményebb csata alkalmával némi friss levegőhöz juthat izzadó tenyerünk, ami javítja a komfortot. A különlegességgel kapcsolatos technikai részleteket csak később hozza nyilvánosságra a vállalat, mint ahogy azt is, hogy mikortól és mennyiért lehet majd megvásárolni a Level 10 M rágcsálót.

Bemutatkozik a Max 5 Duo HDD Rack

A tetszetős egér mellett egy rendkívül hasznos, 5,25 hüvelykes bővítőhelyre illeszkedő kiegészítőt is megpillanthattunk a vállalat standján. A kiegészítő egy elég összetett termék: egyrészt  2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes adattárolók számára kínál egy-egy Hot-SWAP SATA dokkolót, másrészt pedig USB 3.0-s kivezetésként is funkcionál, egyszóval sokaknak jöhet jól.

A dokkoló SATA portjai az alaplap, illetve a SATA bővítőkártya szabad SATA 3 Gbps-os vagy SATA 6 Gbps-os csatlakozóira kapcsolódnak. Az egység mind SSD meghajtók, mind pedig merevlemezek fogadását lehetővé teszi. Az USB 3.0-s portokat az alaplap USB 3.0-s kivezetéséhez kell kapcsolni, de a portok akár USB 3.0-s tüskesorral ellátott USB 3.0-s bővítőkártyával is tökéletesen együtt tudnak működni. Árról és a várható megjelenés időpontjáról nincs infó.

[bold]Fehérbe öltözött a Toughpower XT sorozat egyik tagja

[/bold]

A Thermaltake illetékesei egy meglehetősen furcsa tápegységet is magukkal hoztak a CES-re. A Toughpower XT sorozatba tartozó termék fehérben pompázó házzal, fehér beépített- és moduláris tápkábelekkel, valamint – papíron – fehér lapátokkal ellátott ventilátorral érkezik.

A fenti képen az 1275W-os teljesítményt kínáló moduláris Toughpower XT "Snow Edition" tápegység látható. A termék hűtőventilátora az információs táblán fehérben látható, ám magán a terméken a krómozott ventilátorrács mögött fekete lapátokkal ellátott légkeverőt láthatunk A beépített tápkábeleket takaró kábelharisnya fehér, mint ahogy maguk a kábelek is, viszont a csatlakozók feketében, illetve pirosban pompáznak, ami különleges kontrasztot ad a dizájnnak.

Maga a tápegység egyébként 80 Plus Platinum minősítéssel érkezik, azaz hatalmas teljesítménye mellé csúcskategóriás, 93%-os maximális hatásfok társul. A termék 1375W-os maximális teljesítmény leadására is képes, de folyamatos terhelés alkalmával 1275W-nyi teljesítményt garantál a gyártó. Az aktív PFC támogatással ellátott tápegység nyolc darab PCIe tápcsatlakozóval érkezik, amelyek közül hat darab 6+2 tűs, a maradék kettő pedig 8 tűs felépítéssel bír. A rendkívül hatékony mini erőműre hétévnyi garanciát vállal a gyártó. Az árral és a várható megjelenés időpontjával kapcsolatban nem állnak rendelkezésre információk.

Jönnek a fehér dizájnt alkalmazó processzorhűtők is

Az első újdonság, amely megkapta az újfajta dizájnt, nem más, mint a Thermltake Frio. A „Snow Edition” jelöléssel ellátott modell alapjait tekintve tökéletesen azonos a már ismert Thermaltake Frio-val, azaz hozzá hasonlóan 139 x 98 x 165 milliméteres mérettel és valamivel több, mint 1 kilogrammos súllyal rendelkezik. A torony felépítéssel rendelkező, két darab 120 milliméteres átmérőjű ventilátorral ellátott processzorhűtőt a gyártó dizájnerei néhány fehérre festett elemmel feldobták, így az már nem fekete-piros, hanem fekete-fehér dizájnnal bír.

A Thermaltake Frio OCK a második processzorhűtő, amelyik „kifehéredett”. A felsőkategóriás termék szintén csak színekben különbözik „elődjétől”, ettől eltekintve a hagyományos Frio OCK és a Frio OCK „Snow Edition” tökéletesen egyforma. A fehér-kék színösszeállításban pompázó processzorhűtő 143 x 136,8 x 158,4 milliméteres mérettel és 1,1 kilogrammos súllyal bír. A nagyméretű hűtőtömböt alkalmazó termék összesen hat darab, egyenként hat milliméteres átmérőjű, rézből készült hőcsövel gazdálkodik. Az alumínium hűtőbordákról két darab 130 milliméteres átmérőjű légkeverő távolítja el az adott  processzor által termelt meleget. Az újdonság az LGA-2011-es processzorfoglalatig bezárólag minden modernebb CPU foglalattal kompatibilis.

[bold]Snow Edition számítógépházak és egy lenyűgöző ház mod

[/bold]

A fehérítést a Level 10 GT és kistestvére, a kevésbé moduláris felépítéssel rendelkező Level 10 GTS sem úszta meg, sőt, az Armor Revo is hasonló sorsra jutott. A friss termékek az új dizájntól és a nevükhöz biggyesztett "Snow Edition" kifejezéstől eltekintve tökéletesen ugyanazt kínálják, mint elődeik.

[bold]Level 10 GT Aztec Case Mod

[/bold]

A kissé unalmas, fehérbe öltöztetett "régi-új" termékek mellett azért egy igazi különlegesség is helyet kapott a standon. A neves művész, Dan McGrath a Thermaltake-kel együttműködve megalkotta a Level 10 GT ház Aztec - pontosabban AzTtec - névre keresztelt modját, ami bámulatosan jól sikerült.

A kézzel készített mintákból nem csak a házra, hanem az egérre és a billentyűzetre is jutott - utóbbinál feltétlenül érdemes megtekinteni a billentyűk bámulatosan szép textúráját, valamint a kreatív billentyű feliratokat is. Az átalakított perifériák minden funkciója működik, legyen szó a billentyűzetről, az egérről vagy a házról. A LegitReviews munkatársai egy rövid videót is készítettek az alkotásról. Mivel a videó beágyazása nem engedélyezett, így az érdeklődők itt tudják megtekinteni azt, a lap alján.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward