CES 2011: újdonságok Zalman módra

CES 2011: újdonságok Zalman módra

A Zalman két processzorhűtőt mutatott be a CES alkalmával, legalábbis eddig a gyártó esetében csak erről a két termékről érkezett hír. Az egyik újdonság az abszolút prémium kategóriát célozza meg, míg a másik egy középkategóriás, a kereskedelem fő áramába szánt megoldás. Nézzük is meg őket egy kicsit közelebbről.

[bold]Zalman CNPS7X

[/bold]Az első termék egy a kereskedelem fő áramába szánt megoldás, amely a Zalman CNPS7X LED nevet kapta. Az újdonság a képzeletbeli ranglétrán a belépő szintet megcélzó CNPS5X és a teljesítményorientált konfigurációkhoz való CNPS10X között helyezkedik el. Ez a processzorhűtő trapezoid formavilággal érkezik, azaz trapéz alakú alumínium hűtőbordákat tartalmaz, amelyeket három darab, egyenként 8 mm-es átmérővel rendelkező hőcső köt össze a hűtő talpazatával. A CNPS7X 345 grammos súllyal és 90 x 127 x 135 mm-es mérettel rendelkezik.

A CNPS7X esetében a gyártó egy 120 mm-es átmérővel rendelkező, nagymennyiségű levegő megmozgatására képes ventilátort alkalmaz. A CNPS7X-ből kétféle modell készül: a CNPS7X LED esetében a 120 mm-es átmérőjű, ledes világítással is felvértezett ventilátor fordulatszáma 1350 és 1950 RPM között helyezkedik el, míg a Performa modell már nem tartalmaz ledes ventilátor világítást, cserébe a ventilátor fordulatszáma már 1350 és 2350 RPM között helyezkedik el. A CNPS7X LED 27 dB(A), a CNPS7X Performa modell pedig 32 dB(A) maximális zajszint mellett dolgozik. A minimális zajszint értéke mindkét modellnél 19 dB(A).

 

Ez a processzorhűtő egy univerzális modell, azaz az AMD Socket AM2/AM2+/AM3 és a majdani AM3+-os processzoraival, valamint az Intel LGA-775/1155/1156 és 1366-os processzoraival is kompatibilis.

[bold]Zalman CNPS11X Extreme

[/bold]Ez a termék a CNPS10X modell felett helyezkedik el és azokat célozza meg, akik lehető legjobb minőséget és hűtőteljesítményt kínáló processzorhűtőt keresik. A CNPS11X Extreme 135 x 80 x 154 mm-es mérettel és 600 grammos súllyal érkezik. A CNPS11X Extreme alumínium hűtőbordákkal rendelkezik, amelyek két rendkívül sűrű hűtőtömböt formálnak. A hűtőbordák előtt egy 120 mm-es átmérőjű ventilátor található, amely nagymennyiségű levegő megmozgatására képes és még ledes világítással is rendelkezik. A légkeverő PWM támogatással rendelkezik, fordulatszáma pedig a rendszer pillanatnyi terheltségétől függően a percenkénti 1000 és 1950 közötti fordulatszám-tartományban helyezkedik el. A légkeverő maximális üzemi zajszintje 33 dB(A), a minimális fordulatszám esetében érvényes zajszint pedig 17 dB(A) értéket képvisel.

A CNPS11X Extreme hűtőteljesítmény tekintetében egyáltalán nem egy kispályás megoldás, ugyanis 350W-os TDP-ig bármilyen processzor hűtősével megbirkózik, legyen az Socket AM2/AM2+ vagy AM3-as AMD, illetve LGA-1155/1156 vagy 1366-os Intel processzor. A 350W-os TDP-ből sejthető, hogy ez a termék a megszállott tuning mestereket veszi célba és egy felsőkategóriás processzor TDP-jéhez viszonyítva is rengeteg tartalék van benne.

Az új processzorhűtők ajánlott végfelhasználói ára és várható megjelenésük pontos dátuma egyelőre nem ismert, de az szinte biztos, hogy a termékekről hamarosan hallunk még.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward