CES 2011: különleges Sapphire Radeon, TV-tunerrel

CES 2011: különleges Sapphire Radeon, TV-tunerrel

A Sapphire tegnap két új alaplapot mutatott be, amelyek közül az egyik egy átlagos Brazos alapú megoldás, a másik viszont egy különleges, P67-es lapkakészletre és Hydra SoC-ra épülő alaplap volt, igaz, utóbbi félkész állapotban lett lefotózva. Most végre valami olyasmiről jött hír, ami jobban illik a Sapphire profiljára, ugyanis bemutatkozott a Sapphire HD 5570 Xtend TV névre keresztelt modell, ami nem más, mint egy beépített TV tunerrel ellátott Radeon különlegesség.

A Sapphire próbálja életben tartani az ATI All-in-Wonder termékcsaládját, amely az utóbbi években már-már feledésbe merült. A hiánypótló megoldás – amely egyébként tökéletes választás lehet egy egyszerűbb multimédiára kihegyezett asztali konfigurációban, vagy egy ütőképes HTPC-ben történő alkalmazásra – egy Radeon HD 5570-es, alsó-középkategóriás videokártya formájában érkezik, amely DirectX 11-es támogatással és 400 shaderrel áll a felhasználók rendelkezésére. Az újdonság 512 MB-nyi vagy 1 GB-nyi GDDR3-as típusú fedélzeti memóriával érkezik, amely 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz. Mivel ebben az esetben nem cél a tuning, így szinte biztos, hogy a termék referencia órajelekkel érkezik, vagyis a GPU 650 MHz-en, a memóriachipek pedig 1,6 GHz-es vagy 1,8 GHz-es effektív órajelen üzemelnek.

A videokártyán elhelyezett TV-Tuner segítségével a hozzáadott szoftver arra is lehetőséget biztosít, hogy műsort vegyünk fel, akár időzítve is. A termék egyelőre nem jelent meg a gyártó hivatalos weboldalán, így további információk jelenleg nem állnak rendelkezésre vele kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward