CES 2011: két GPU-s GeForce az EVGA standján

CES 2011: két GPU-s GeForce az EVGA standján

Az EVGA egy új alaplapot és egy különleges videokártyát mutatott be az idei CES alkalmával. A szóban forgó alaplap nem más, mint egy P67-es lapkakészlettel ellátott termék, amely az EVGA P67 SLI nevet kapta, a videokártya pedig valószínűleg egy GeForce GTX 595-ös modell lehet, igaz, ez utóbbival kapcsolatban szinte semmilyen információt nem osztottak meg a nagyközönséggel a gyártó illetékesei, ami nem is csoda, hisz köti őket a titoktartás (NDA). AZ sincs kizárva, hogy egy "egyszerű" GeForce GTX 570 x2 modellről van szó.

[bold]Lencsevégen a rejtélyes GeForce

[/bold]

Az EVGA standján látható videokártya szörnyeteg a hírek szerint egyenesen az AMD Radeon HD 6990-es terméke ellen száll majd harcba, ami szintén két grafikus processzorral lesz felszerelve és az Antilles kódnevet viseli. A szóban forgó GeForce videokártya – ahogy fentebb is említettük – alighanem egy GeForce GTX 595-ös modell, amelyről az elmúlt hetek folyamán már érkeztek hírek.

A termék két darab GF11x sorozatú grafikus processzorral érkezik és önmagában is kínál majd 3D Vision Surround támogatást, köszönhetően a belső SLI-nek. A terméken láthatunk egy SLI csatlakozót, amelynek segítségével akár két darab ilyen két GPU-s videokártya különlegességet is összekapcsolhatunk, ha esetleg egy teljesítménye kevés lenne. A videokártya két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót igényel a stabil működéséhez. Az EVGA sajnos nem árulta el a videokártya pontos specifikációit, de a nem is oly távoli jövőben szinte biztos, hogy kiszivárognak a jelenleg még nem ismert adatok. A videokártya nyomtatott áramköri lapjának hátulján nyolc darab K4G10325F típusú Samsung memória chip helyezkedik el, amelyek 1 Gb-es kapacitást kínáló, GDDR5-ös példányok.

A termék egyébként három darab DVI porttal és egy háromventilátoros, brutális felépítéssel rendelkező videokártya hűtővel érkezik. Érdekes lesz.

[bold]Az EVGA egy P67-es alaplapot is bemutatott

[/bold]A másik érdekesség, ami az EVGA háza tájáról érkezett, nem más, mint egy P67-es alaplap. Az újdonság LGA-1155-ös tokozással ellátott Sandy Bridge processzorok fogadására lett felkészítve. Az alaplap a processzor számára nyolcfázisú tápellátást kínál és összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalattal érkezik, amelyekkel könnyedén kihasználható a processzorba épített memóriavezérlő által kínált kétcsatornás memóriatámogatás.

Az újdonság összesen három darab PCI Express x16-os slotot kínál, amelyek közül az első kettő kétkártyás módban x8-os sávszélességgel üzemel, a harmadik pedig x4-es sávszélességet biztosít az adott videokártya számára. A PCI Express x16-os slotok mellett három darab PCI Express x1-es bővítőhely is lapul a terméken. Az Nvidia SLI és az AMD CrossfireX multi-GPU technológiája egyaránt támogatott.

Az alaplapon négy darab SATA 3 Gbps-os és két SATA 6 Gbps-os portot találunk, de a hátlapi kivezetések között egy eSATA 3 Gbps-os csatlakozó is megbújik. A kínálatban jelen van még két USB 3.0-s port, két Gigabites Ethernet vezérlő, egy FireWire port és néhány USB 2.0-s csatlakozó is, sőt, még egy 8+2 csatornás integrált HD audió vezérlőt is kapunk.

A mérnökök bekapcsoló-, CMOS Clear és reset gombbal, valamint kétszer hétszegmenses debug LED kijelzővel is ellátták az új alaplapot, amely egyébként EVBot támogatással is bír. Ezzel együtt végre a korábban bemutatott EVGA P67 Classified is hódító útjára indult.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward