Célzott sötétítés Toshiba-módra

Az amerikai CEDIA házimozi-show alkalmával hatásosan demonstrálta a Toshiba, miért is gondolják úgy, hogy a célzott sötétítés (local dimming) technikájával az LCD-k "végre felvehetik a versenyt a plazmákkal".

Célzott sötétítés Toshiba-módra

Az amerikai CEDIA házimozi-show alkalmával hatásosan demonstrálta a Toshiba, miért is gondolják úgy, hogy a célzott /lokális sötétítés (local dimming) technikájával az LCD-k "végre felvehetik a versenyt a plazmákkal".

Bemutatták egyrészt a legújabb, a nevezett technikával már felvértezett ZV650-es jelzésű LED LCD készüléküket (baloldalt), másrészt pedig egy korábbi, még nem sötétítő LCD-t (jobboldalt). Képbeállítások terén egyiken sem változtattak semmit, mindkettőt hagyták alapállásban.

A különbség ettől függetlenül valóban jól látható, holott maga a trükk alapvetően igen egyszerű: mindössze arról van szó, hogy a kép sötétebb részein a monitor egyszerűen lekapcsolja a háttérvilágítást, így biztosítva, hogy valóban olyan fekete legyen a fekete, amennyire csak fekete lehet.

Ez pedig, amint látható, máris elég ahhoz, hogy bár a két kép szín, élesség és sötétebb részletek terén alapvetően eléggé hasonló minőségű legyen, de mellette a feketék mégis mélyebbek legyenek akkor is, ha a szobában, ahol az adott monitort nézzük, felkapcsolják a világítást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward