"Célunk, hogy a Vodafone-nál legyen az ország legszélesebb okostelefon-választéka"

"Célunk, hogy a Vodafone-nál legyen az ország legszélesebb okostelefon-választéka"

A Vodafone magyarországi értékesítésében milyen szerepet játszanak az okostelefonok? A magyarországi készülékvásárlás, -használat mennyiben illeszkedik az európai trendhez?

- Idén, a második negyedévben az előző év hasonló időszakához képest 50,5 százalékos növekedést mutatott az okostelefonok részesedése világszerte, és ezzel a teljes piacon elérte a 19 százalékot. A harmadik negyedévben ez a trend tovább erősödött, és a fejlett nyugat-európai országokban már akár a 40-60 százalékot is eléri az okostelefonok részesedése az új készülékek értékesítésében. Az okostelefonok iránti igény a többi országhoz hasonlóan Magyarországon is növekszik, annak ellenére, hogy ezek jellemzően még mindig a közép- és felső árkategóriába tartozó készülékek. A bővülő kereslet és kínálat mellett az ünnepi szezon is segített abban, hogy szinte mindegyik nagy gyártó megjelenjen még kedvezőbb árú modelljeivel, és ezek a Vodafone kínálatában természetesen megtalálhatóak. Készülékstratégiánk alapvető eleme, hogy a Vodafone-nál legyen az ország legszélesebb okostelefon-választéka, az árak, az operációs rendszerek és a gyártók tekintetében is. Ezt jól mutatja az is, hogy ügyfeleink ma már az egyforintos belépő szintű okostelefonoktól egészen az olyan prémium készülékekig megtalálhatják a kedvükre valót, mint amilyen az iPhone 4.

A jövőben is hasonló lendülettel folytatódhat az eladásuk?

- A piac bővülését elsősorban az alsó és középkategóriás okostelefonokban várjuk, míg az operációs rendszerek tekintetében leginkább az Android az, amelynek előretörése a leginkább látványos - nálunk ugyanúgy, mint az Egyesült Államokban.

Melyik korosztály érdeklődik leginkább ezen készülékek iránt?

- Az okostelefon számos felhasználói csoport számára fontos, kortól, nemtől és foglalkozástól függetlenül. Természetesen a készülékek fizikai megjelenése alapján továbbra is vannak inkább férfias vagy nőies modellek. A kisebb, könnyebben kezelhető készülékek inkább a hölgyek tetszését nyerik el, különösen, ha ez még valamilyen különleges színnel vagy extra kiegészítőkkel is párosul. Míg a férfiak kezében továbbra sem ritkák a nagyobb méretű kijelzővel rendelkező, testesebb modellek.

Ismereteik szerint milyen okból, mely funkciók miatt veszik ezeket a telefonokat?

- Az okostelefonok dinamikus felfutása annak köszönhető, hogy ezek a készülékek olyan szolgáltatásokat és felhasználói élményt nyújtanak, amilyet a hagyományos készülékek nem. Ilyen különleges élményt nyújt például a Vodafone Layar nevű alkalmazás is, melyet a Sziget Fesztiválon mutattunk be, de akár egy egyszerű időjárás-előrejelző alkalmazás is nagyon hasznos útitárs lehet. Az okostelefonokat sokan üzleti célokra is használják, így egyre inkább elmosódik a határ az üzleti és a szórakoztató magánfelhasználás és készülékek között. A 2010. november 29-i iPhone-bevezetéssel egy időben olyan iPhone-alkalmazásokat is bemutattunk, amelyek kizárólag a Vodafone-előfizetők számára elérhetőek. Ezek közé tartozik egy utazási biztosítások kötését lehetővé tevő, a Vodafone Kedd előnyeit kihasználó, a mobilparkolást segítő és egy szórakozóhelyekre specializálódott kiterjesztett valóság alkalmazás is. Ezen túlmenően ügyfeleink ingyen vehetik igénybe az iGO vodafone-osok számára testreszabott navigációs szolgáltatását is, amely a hagyományos navigációs funkciókon túl az összes Vodafone-márkaüzlet elérhetőségét és a velük kapcsolatos információkat is tartalmazza. Terveink szerint a későbbiekben számos további hasznos alkalmazást fogunk elérhetővé tenni okostelefont választó ügyfeleink számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward