Cedar Trail alapú ASUS nettopok, akár videokártyával is

Az EeeBox EB1030-as modell mellett két valamivel ütőképesebb konfiguráció is érkezik.

Cedar Trail alapú ASUS nettopok, akár videokártyával is

EeeBox EB1030: alapmodell D2550-es processzorral, GMA3150-es IGP-vel

A Cedar Trail platform az utóbbi időben kapott hideget-meleget, előbbit főleg a driver támogatás és a teljesítménye miatt. A platform mögül éppen ezért már többen is kihátráltak, de még most is akad néhány olyan gyártó, aki lát fantáziát a Cedar Trail-ben. Ilyen vállalat például az ASUS is, aki egy EeeBox sorozatú, EB1030-as típusjelzéssel ellátott netoppal rukkolt elő. Az újdonság alapjait két másik EeeBox konfiguráció is felhasználja, amelyekről hírünk végén teszünk említést.

A 690 grammos tömegű mini-számítógép hardverkomponensei egy 219 x 172,5 x 29 milliméteres méretű, egyliteres térfogatú, feketében pompázó házban bújnak meg, amely álló kivitelben kerül a boltok polcaira. A Cedar Trail platformra támaszkodó alaplapban egy Intel Atom D2550-es processzor teljesít szolgálatot, amely két darab processzormaggal és egy Intel GMA3650-es integrált videó vezérlővel bír. Az 1,86 GHz-es magórajelen ketyegő egységhez 1 GB-nyi DDR3-as rendszermemória társul, de igény szerint akár 4 GB-nyi RAM-mal is kérhetjük a legújabb EeeBox-ot. Az adatok tárolásáról alap esetben egy 320 GB-os merevlemez gondoskodik, ám ezt szükség esetén egy 500 GB-os HDD-re, illetve egy 32 GB-os SSD meghajtóra is lecserélhetjük.

Az EB1030-as modell a felsoroltakon kívül 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, Gigabites Ethernet vezérlőt, 5.1 csatornás audió vezérlőt, soros portot, memóriakártya-olvasót, valamint HDMI és D-Sub videó kimenetet egyaránt kínál. Az audió vezérlőhöz még optikai audió kimenet is jár.

Két másik EeeBox is érkezik, amelyek "csak" hardverben különböznek az EB1030-tól

Az ASUS mérnökei az EB1030 alapjait felhasználva további két új EeeBox konfigurációt is készítettek. Az első, EB1031-es típusjelzéssel ellátott példány különlegessége, hogy Intel Atom D2550-es helyett immár 2,13 GHz-en ketyegő Intel Atom D2700-as processzort alkalmaz. Ezzel szemben a második modell, az EB1033 a D2700-as processzor mellett már egy GeForce GT 610M típusú mobil videokártyát is alkalmaz, így talán egy picivel ütőképesebb alternatívát kínál a gyengécske GMA3650-nel szemben.

A trió tagjai közül csak az EB1030-as alapmodell ára ismert: ez a példány 296 eurós alapáron érkezik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward