Catalyst 14.9.1 béta: megoldás a 14.9 WHQL hibáira

A Catalyst 14.9 WHQL kiadása után több hibára is fény derült, amelyekre az új béta driver kínál megoldást. Akinél jól működik a 14.9 WHQL, használja tovább.

Catalyst 14.9.1 béta: megoldás a 14.9 WHQL hibáira

Az AMD Catalyst 14.9 WQHL driverének nagyon örültek az AMD APU-k, illetve a Radeon sorozatú videokártyák tulajdonosai, hiszen sok érdekességet tartogatott a szoftvercsomag, ám az örömbe néhány felhasználónál hamar üröm vegyült, ugyanis néhányan belefutottak egy-két kellemetlen hibajelenségbe.

Az AMD szoftverfejlesztő részlege a felhasználói visszajelzések alapján most kiadott egy új, béta státuszú drivert, amely a Catalyst 14.9.1 jelzést viseli – ennek a szoftvercsomagnak kizárólag az a funkciója, hogy a Catalyst 14.9 WHQL hibáit javítsa.

A Catalyst 14.9 WHQL esetében a tapasztalatok szerint elég sokféle hibajelenségre volt eddig példa: volt olyan, amely a driver telepítése után fekete képernyőt vagy kékhalált (BSOD) okozott, de olyanról is tudnak, ami a Catalyst Control Center összeomlását idézte elő. Extrém esetben már a driver telepítése közben is tapasztalhatóak hibák, amelyek véletlenszerűen rendszerösszeomlást vagy fagyást okoznak.

Akik négykártyás CrossFireX multiGPU konfigurációval rendelkeznek, véletlenszerűen tapasztalhattak rendszerösszeomlást a CrossFireX mód engedélyezésekor, illetve letiltásakor, plusz nekik az is okozhatott néhány kellemetlen percet, hogy rendszerükön instabilan fut a Battlefield 4, ha engedélyezik a CrossFireX támogatást. A négyutas CrossFireX rendszereknél Sniper Elite III futtatása közben is jelentkezhet rendszerösszeomlást okozó hiba.

A fentebb említett hibajelenségek mindegyikét orvosolja a Catalyst 14.9.1 béta driver, így aki bármelyiket is tapasztalta a Catalyst 14.9 WHQL telepítése után, töltse le és telepítse a Catalyst 14.9.1 bétát. Akiknél hiba nélkül működik a Catalyst 14.9 WHQL, hagyják figyelmen kívül az új béta drivert – számukra ugyanis nem tartogat semmi újítást.

A Catalyst 14.9.1 béta innen tölthető le Windows Vista, Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszerekhez, természetesen 32- és 64-bites kiadásban egyaránt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward