Catalyst 12.6 WHQL, ezúttal régebbi, AGP-s Radeonokhoz is

Az új driver a Radeon HD 2000-estől a Radeon HD 4000-es sorozat tagjaiig bezárólag nyújt támogatást, méghozzá AGP-s Radeonokhoz is.

Catalyst 12.6 WHQL, ezúttal régebbi, AGP-s Radeonokhoz is

[bold]Ahogy az AMD korábban ígérte mostantól, külön driver jár a régebbi és az újabb videokártyákhoz.

[/bold]Végre elérhetővé vált a Catalyst 12.6 WHQL legacy, azaz régebbi videokártyákhoz készített változata. Ez a szoftver a Radeon HD 2000-es sorozat tagjaitól a Radeon HD 4000-es sorozat tagjaiig bezárólag minden asztali és mobil videokártyához használható, sőt, az azonos sorozatú integrált videó vezérlővel ellátott termékekhez is passzol. Jó hír, hogy a videokártyák esetében nem csak a PCI Express csatolófelületet használó modellek támogatása került be a repertoárba, hanem az AGP-s megoldásoké is. A legacy driver összességében tehát a DirectX 10-es és DirectX 10.1-es támogatással ellátott Radeon HD sorozatú videokártyákhoz és videovezérlőkhöz kínál támogatást.

Az új drivertől friss technológiák támogatására már nem lehet számítani, hiszen régi, kiforrott termékekhez készült, amelyeknél már minden lehetséges funkció elérhető, így inkább csak hibajavítások érkezhetnek. Az 12.6-os WHQL legacy kiadás esetében is ez a helyzet. Az új driver egyetlen lényegesebb hibajavítást tartalmaz, ami inkább a vállalati ügyfelek szempontjából lehet fontos. Az új driver alkalmazásával az EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit) esetében jelentkező rendszerfagyást végre el lehet kerülni – ez főleg a kormányzati, illetve vállalati felhasználók számára jó hír, az átlagfelhasználók számára gyakorlatilag nem bír jelentőséggel.

A friss driver Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekhez egyaránt elérhető, természetesen mind 32-, mind pedig 64-bites kiadásban. Az új Catalyst letöltéséhez az alábbi hivatkozásokat használhatják az érdeklődők:

[list type="unordered"]

[*]Windows Vista/ Windows 7: 32-bit | 64-bit

[*]Windows XP: 32-bit | 64-bit

[/list]

A driver telepítése előtt Windows 7 esetében mindenképpen ajánlott az SP1-es szervizcsomag telepítése annak érdekében, hogy a driver összes funkciója elérhető legyen és hibátlanul is működjön.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward