Calibre: e-könyvkezelés és konverzió ingyen, gyorsan

Bár az e-olvasók hozzáférhetősége hazánkban még mindig szinte a nullával egyenlő, e-könyvekből így is sokan rendelkeznek már tekintélyes gyűjteményekkel - ám az olvasásuk megfelelő szoftverek híján még így is problémás lehet.

Calibre: e-könyvkezelés és konverzió ingyen, gyorsan

Bár az e-olvasók hozzáférhetősége hazánkban még mindig szinte a nullával egyenlő (eltekintve persze a Stanza olvasóprogrammal ellátott iPhone-októl), azért e-könyvekből így is sokan rendelkeznek már tekintélyes gyűjteményekkel. Olvasásuk azonban megfelelő szoftverek híján problémás lehet.

Itt jön be a képbe a gyakorlatilag minden oprendszeren (OS X, Linux, Windows) rendelkezésre álló Calibre, amely azon túlmenően, hogy könnyen és gyorsan rendszerezhetővé és áttekinthetővé teszi a digitális olvasmány-gyűjteményünket, még a formátumkonfliktusokat is hathatósan ovosolja, mivel 13 különböző dokumentum-formátumot képes átkonvertálni EPUB-ba, PRF-be és MOBI-ba, attól függően, hogy az ember a már említett iPhone-os, netán Kindle-e, Cybook Gen 3-as, vagy Sony Reader-es megoldást preferálja-e.

Mindemellett lehetőséget biztosít természetesen a nyilvántartásunk egyes elemeinek ilyen-olyan módon való felcímkézésére és kommentálására, valamint RSS-feedeket is gond nélkül átalakít bármilyen kedvünk szerinti formátumba a minél könnyebb olvashatóság érdekében. Ezeken felül pedig, rendelkezik még egy távoli hozzáférést biztosító beépített webszerverrel is.

Ami pedig talán az egyik legfőbb erénye, az az, hogy mindeme hasznos funkcionalitásokat teljesen ingyen bocsátja bárki érdeklődő rendelkezésére. Köszönet a nagylelkű alkotónak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward