Bűntudatosak a feleslegesen nyomtatók

Bűntudatosak a feleslegesen nyomtatók

A Lexmark felkérésére az Ipsos által készített 2007-es európai kutatás szerint a munkavállalók kilencven százaléka tisztában van azzal, hogy a papírszemét fontos probléma forrása. Azonban majdnem negyedük (23 százalékuk) bevallotta azt is, hogy pazarlóan nyomtat. Az Ipsos 2009-es Lexmark-kutatása pedig arra mutat rá, hogy négyből három ember bűntudatot érez, amikor feleslegesen nyomtat.

Az új kutatás kiemeli, hogy mennyi ember bízik abban, hogy a gyártók segítenek csökkenteni az ökológiai lábnyom értékét. A válaszadók 97 százaléka jelezte, hogy értékelne egy "öko" gombot a nyomtatóján, hogy amennyire lehetséges, környezetbaráttá tehesse a nyomtatást. Pontosan emiatt található meg a Lexmark X650 termékeken a "print less" funkció.

Ilyen print less funkció például az az usb-port, amely minden X650 sorozathoz tartozó nyomtató elején található. Az usb-port lehetővé teszi, hogy a felhasználók a beszkennelt, automatikusan pdf formátumba konvertált dokumentumot elmentsék maguknak - nyomtatás nélkül. A pdf-et azután a megbeszélésen bemutathatják a laptopjukon vagy szétküldik e-mailen. A hibás nyomtatások számát csökkentheti a nagy, konfigurálható színes érintőképernyő, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók előnézetben megnézzék a dokumentumokat, így minimális mennyiségű oldalt nyomtatnak ki rosszul vagy másolnak hibásan. Hasznos funkció ezen a területen az e-mailbe szkennelés is. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a szkennelt dokumentumokat átnevezhessék a tartalmának megfelelően, és a csatolmányt követlenül e-mailben küldjék egyenesen a nyomtatóból.

"Az európaiak környezettudatosak. A Lexmark X650-es sorozata lehetővé teszi, hogy az irodában kevesebbet nyomtassanak, csökkentsék az ökológiai lábnyom értékét és a költségeket is lefaragják. Az olyan funkció mint az usb-port vagy a színes érintőképernyő, nagyobb szabadságot ad, és segít abban, hogy kevesebb hulladékot termeljen a cég. A Lexmark innovatív hardvertechnológiája pedig segít fokozni a termelékenységet, segít spórolni, a káros környezeti hatás is kisebb. A Lexmark elkötelezett abban, hogy segítsen kevesebbet nyomtatni és többet spórolni" - hangsúlyozta Marty Canning, a Lexmark vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Nyomtatási Megoldások és Szolgáltatások Üzletág elnöke is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward