Shop menü

BÚCSÚZIK A SPOTIFY SZÍVECSKÉJE, EGY PLUSZT KAPUNK HELYETTE PLUSZ FUNKCIÓKKAL

A jövőben már nem kedvelni kell majd a felhasználónak kedves dalokat, hanem felvenni kell a listákra a dalokat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Búcsúzik a Spotify szívecskéje, egy pluszt kapunk helyette plusz funkciókkal

Akik használják a Spotify-t, minden bizonnyal alkalmazták már a szív gombot is, amivel lehet a felhasználónak legkedvesebb zenéket, frissen felfedezett műveket pillanatok alatt menteni. Nos, ennek az emberek a jövőben búcsút inthetnek majd, ugyanis a vállalat a napokban bejelentette, hogy átdolgozza az eddigi rendszert, és ezt szeretné kellően kihangsúlyozni.

Egy plusz gomb fog a szív helyébe lépni, és több funkciója lesz, mint az egyszerű kedvelés.

Az alapfunkció nem fog változni, tehát továbbra is egy szempillantás alatt lehet majd kedvelni dalokat a Spotify keretei között. Ha egy olyan zenét hall az ember, amit szeretne elmenteni, akkor gyorsan rábökhet a pluszra, és kész. Az adott dal, vagy esetleg podcast adás, azonnal bekerül majd a Gyűjteménybe, ahogy az eddig is volt.

Galéria megnyitása

A trükk ott jön, amikor az ember újra megnyomja ezt a gombot egy már felvett zenénél. Ezt követően nem kiveszi a Gyűjteményből az adott dalt a rendszer, hanem feljön majd az a grafikus felület, ahol a kiválasztott zenét, műsort azonnal be lehet tenni egy lejátszási listára is. Akik nagyon sok dalt mentenek el, minden bizonnyal használnak lejátszási listákat, és tudják azt is, hogy oda már más módon kellett a zenéket felvenni, és ezt dolgozza most össze a Spotify.

Eddig is két érintéssel lehetett eljutni a lejátszási listára felvételig, de nem volt kellően intuitív a rendszer működése a vállalat tapasztalatai, illetve a felhasználók visszajelzései alapján. Néhány felhasználónál már teszteli az új gombot a Spotify, és beváltotta a hozzáfűzött reményeket, az emberek többször hoznak létre lejátszási listákat és rendezettebb módon kezdték tárolni a kedvelt zenéket. A változás mindenkinek előnyös lesz, de egyesek azt hangoztatják, hogy azért a szív felszámolását sajnálják.

Galéria megnyitása

A szív alakú gomb egyébként minden további nélkül maradhatott volna, hiszen igazából itt az a változás lényege, hogy másként fog üzemelni a funkció. Egész egyszerűen azért döntött úgy a Spotify, hogy inkább lecseréli a megszokott grafikus elemet, hogy jobban rá tudja majd vezetni az embereket arra, hogy kipróbálják az újítást. Így mindenki látja majd, hogy valami megváltozott, és akár puszta kíváncsiságból határozottabb nyúlnak majd a pluszhoz.

Akik nagyon hosszú ideje használják már a Spotifyt, azok egyébként arra is emlékezhetnek, hogy nem most először nyúl hozzá ehhez a rendszerhez a streaming platform. Ha valaki az elmúlt években csatlakozott a szolgéltatást használók táborához, az már biztosan nem rendelkezik például csillagozott zenéket tartalmazó lejátszási listával, ami még 2015 előtt jött létre, és az akkori átalakításoknak köszönhetően született meg. Volt már olyan idő is, mikor plusszal lehetett menteni a dalokat, szóval a Spotify ezzel egy kicsit a múltba nyúlt vissza.

Ha már itt tartunk, akkor megragadnánk a lehetőséget arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy most már minden szolgáltató arányosan fogja elszámolni a rendelkezésre álló adatkeretekből a Spotify forgalmát is. Eddig volt olyan szolgáltató, akinél ez a zenestreaming opció nem fogyasztotta a rendelkezésre álló adatkeretet, de a március elsejével életbe lépő új szabályok már nem teszik ezt lehetővé.

Erre mindenképpen érdemes lesz azoknak figyelni, akik viszonylag szűkös adatkerettel gazdálkodnak, és eddig rendszeresen használták a Spotify-t. De persze a változás nemcsak a Spotify-t érinti, minden szolgáltatás, ami eddig így meg volt különböztetve, ettől kezdve minden egyéb forgalmazással együtt le lesz vonva az előfizetésekből.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére