Brutálisan gyors SSD kártya a TMS-től

A Texas Memory Systems egy brutálisan gyors SSD kártyát dobott piacra, amit a gyártó kifejezetten az üzleti szegmensbe szán. A TMS neve felénk ugyan kissé ismeretlennek tűnik, de amit a vállalat letett az asztalra, az igenis elismerésre méltó, ugyanis a 900GB RamSan-70 "Gorilla" névre keresztelt PCIe alapú újdonság nem egy kispályás megoldás.

Brutálisan gyors SSD kártya a TMS-től

A Texas Memory Systems egy brutálisan gyors SSD kártyát dobott piacra, amit a gyártó kifejezetten az üzleti szegmensbe szán. A TMS neve felénk ugyan kissé ismeretlennek tűnik, de amit a vállalat letett az asztalra, az igenis elismerésre méltó, ugyanis a 900GB RamSan-70 "Gorilla" névre keresztelt PCIe alapú újdonság nem egy kispályás megoldás.

Az alap esetben csak 450 GB-os használható, illetve 640 GB-os nyers adattároló kapacitást kínáló SSD kártya Power PC alapú Series-7-es SSD vezérlőket alkalmaz, valamint 32 nm-es csíkszélességgel készülő SLC (Single-level Cell) NAND Flash memóriachipekből épül fel. Igény esetén az adattároló kapacitás 900 GB-ra (1280 GB nyers adattárterület) is kibővíthető, ehhez csak egy úgynevezett Mezzanine bővítőmodul alkalmazására van szükség. A Toshiba SLC NAND Flash memóriachipjeit használó különlegesség PCI Express 2.0 x8-as csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszer alaplapjához és nem kevesebb, mint 2 GB/s-os maximális adatátviteli sebesség elérésére képes. Utóbbi érték olvasás esetében áll fenn, de az írás alkalmával elérhető 1,4 GB/s-os sebesség sem minősül rossznak, sőt. A termék rendelkezik RAID, Wear-Leveling és ECC támogatással is. Utóbbi, azaz az ECC támogatás az SLC típusú NAND Flash memóriachipek szintjén működik.

A fentebb már kitárgyalt olvasási- és írási sebességek már önmagukban is meggyőzőek, pedig arról még nem is ejtettünk szót, hogy a fentiekhez tekintélyes I/O sebesség is társul. A rendkívül megbízható adattároló 4k módban véletlenszerű olvasás alkalmával 330 000 I/O művelet elvégzésére képes, természetesen másodpercenként, míg 4k írás alkalmával 160 000 I/O művelettel tud megbirkózni egyetlen másodperc leforgása alatt. Meggyőző teljesítmény. Olvasás alkalmával - természetesen még mindig 4k módról van szó - a rendszer 170 mikroszekundumos elérési idő mellett dolgozik, írás alkalmával pedig 45 mikroszekundumos értéket képvisel a válaszidő.

A TMS illetékesei szerint a 900GB RamSan-70-es modell szállítása várhatóan 4-8 héten belül kezdődhet meg. A termék árával kapcsolatban sajnos nem állnak rendelkezésre információk, de az már most biztos, hogy az újdonság nagyon-nagyon borsos árcédulával kerül forgalomba.

Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward