Brutális teljesítményt nyújt a Gigabyte videokártya szettje

A gyártó speciális terméke három darab GeForce GTX 980-as videokártyát tartalmaz, amelyek tuningolva, komplett folyadékhűtéssel ellátva érkeznek.

Brutális teljesítményt nyújt a Gigabyte videokártya szettje

A Gigabyte egy különleges újdonsággal jelentkezik, amely a GeForce GTX 980 WaterForce Tri-SLI nevet viseli. A csomagban három darab speciális GeForce GTX 980-as videokártya lapul, amelyek mindannyian tuningolva érkeznek, hűtésükről pedig nem a megszokott léghűtők, hanem folyadékhűtő blokkok gondoskodnak, amelyekhez egy külső egység is jár, benne a hőleadó radiátorokkal, illetve a vezérlő egységgel. A koncepció a WaterForce nevet viseli, korábban már találkozhattunk is vele.

A referencia modelleknél a GTX 980-asokon található GM204-es GPU 1126 MHz-es magórajelen, illetve 1216 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajelen ketyeg, míg a Gigabyte újdonságai 1228 MHz-es alap órajelet, és 1329 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag órajelet alkalmaznak. A fedélzeten szokás szerint ezúttal is 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM teljesít szolgálatot, amely a referenciának megfelelően 7 GHz-es effektív órajelen üzemel.

Az egyes videokártyák fedélzetén szivattyúval ellátott folyadékhűtő blokk található, amelytől rugalmas csöveken keresztül távozik a felmelegített hűtőközeg a külső házban elhelyezett hőleadó radiátorokhoz. Minden egyes videokártyához külön-külön 120 milliméteres hőleadó radiátor jár, amelyen 120 milliméteres átmérőjű légkeverő teljesít szolgálatot. A külső egységhez tartó csövek egy speciális 5,25 hüvelykes takarólemezen keresztül vezethetőek ki a ház tetejére helyezett külső egységhez. Maga a külső egység tartalmaz néhány kezelőszervet, illetve egy monokróm LCD kijelzőt is, így a hűtőközeg hőmérsékletét könnyedén figyelemmel kísérhetjük, sőt, a hőleadó radiátorokon található ventilátorok fordulatszámát, illetve a szivattyúk üzemi fordulatszámát is figyelemmel kísérhetjük, igény esetén pedig akár módosíthatjuk is.

A szetthez a gyártó mellékel egy egyedi háromutas SLI hidat, illetve egy támasztékot is, amit a videokártyák hátsó sarkaihoz igazítva megakadályozhatjuk, hogy a nyomtatott áramköri lap deformálódjon.

A könnyedén szerelhető, hatalmas teljesítmény kínáló GeForce GTX 980 WaterForce Tri-SLI szett esetében egyelőre nem derült ki, pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, valamint az is rejtély, pontosan mennyibe kerül majd.

A Computex idején egyébként már feltűnt a nem mindennapi WaterForce hűtés, amely akkoriban három darab GeForce GTX 780 Ti videokártyával próbált hatékonyan megbirkózni. Anno 3000 dolláros árcéduláról csiripeltek a madarak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward