Brazosra épül a Zotac legújabb alaplapja

A többiekhez képest egy picit ugyan megkésve, de azért a Zotac is bemutatta saját megoldását Brazos témában. A gyártó FUSION-ITX WiFi A-series névre keresztelt alaplap összességében egy igen ütőképes, jól felszerelt megoldásnak minősül, amely a jól bevált formulához híven természetesen az AMD E-350-es APU egységét alkalmazza.

Brazosra épül a Zotac legújabb alaplapja

A többiekhez képest egy picit ugyan megkésve, de azért a Zotac is bemutatta saját megoldását Brazos témában. A gyártó FUSION-ITX WiFi A-series névre keresztelt alaplap összességében egy igen ütőképes, jól felszerelt megoldás, amely a jól bevált formulához híven természetesen az AMD E-350-es APU egységét alkalmazza.

Az AMD E-350-es APU két darab x86-os Bobcat processzormaggal érkezik, amelyek 1,6 GHz-es órajelen üzemelnek. Az APU tokozásán belül egy Radeon HD 6310-es videó vezérlő is helyet kap, amely UVD3-as motorral bír és DirectX 11-es támogatással is rendelkezik. Rendszermemóriából összesen 8 GB-nyi helyezhető el a termékben, méghozzá két darab 4 GB-os DDR3-1066 MHz-es So-DIMM modul formájában. A termék négy darab SATA 6 Gbps-os porttal és összesen négy darab USB 3.0-s porttal érkezik, utóbbiak közül kettő a hátlapi csatlakozók között, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon helyezkedik el. A termék egy PCI Express x4-es slotot is tartalmaz, amelynek vége nyitott, így képes a PCI Express x16-os csatolófelülettel rendelkező videokártyák fogadására.

A Zotac mérnökei passzív hűtőbordát terveztek a Hudson M1-es lapkakészlet, illetve az AMD E-350-es APU hűtésére, ami egy elegáns, tökéletesen hangtalan megoldás. Hasonlót az ASUS mini-ITX formátumú Brazos alaplapján is láthatunk, amely felszereltség tekintetében túl is tesz a Zotac megoldásán.

Az új alaplap rendelkezik Gigabites Ethernet vezérlővel, optikai audió kimenetet is kínáló HD audió vezérlővel és egy 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel is. Az alaplap hátlapi kivezetései között - a már említett USB 3.0-s portok mellett - találunk még négy darab USB 2.0-s csatlakozót, egy PS/2-es portot, valamint a Gigabites Ethernet vezérlő RJ45-ös csatlakozóját. Az audió vezérlő öt darab 3,5 mm-es jack audió csatlakozót és egy optikai audió kimenetet kínál, de a csatlakozók között egy eSATA port is lapul. Videó kimenetek tekintetében egy DVI-I port, egy HDMI csatlakozó és egy DisplayPort csatlakozót találunk a terméken. A DVI-I videó kimenetből DVI->D-Sub átalakító segítségével könnyedén varázsolhatunk majd D-Sub videó kimenetet is.

A Zotac rendkívül jól felszerelt Brazos alaplapjának elég népes mezőnnyel kell majd megküzdenie a felhasználók kegyeiért. Hogy ez sikerül-e, az egyelőre rejtély, mint ahogy az is, hogy az új alaplap pontosan mikor kerül forgalomba és mennyibe fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward