Brazos 2.0-ra alapoz a legfrissebb Zbox Nano

A Zotac egy új, az AD10-es modell alapjaira épülő mini PC-t dobott piacra, amely immár az AMD Brazos 2.0-s platformjára alapoz.

Brazos 2.0-ra alapoz a legfrissebb Zbox Nano

Az apró újdonság ugyanolyan tetszetős, mint elődje, de ez nem véletlen, hiszen mindketten ugyanazt a jól bevált házat alkalmazzák. A pici, műanyagból készült ház egy AMD E2-1800-as Brazos 2.0-s APU egységet rejt, amely A68M FCH-t alkalmazó alaplapban foglal helyet. Az 1,7 GHz-es, két processzormagot alkalmazó APU egység korábbi hírünkből már ismerős lehet. A Brazos 2.0-s család legerősebb tagja AMD Radeon HD 7340-es integrált videó vezérlővel érkezik és DDR3-1333 MHz-es egycsatornás memóriavezérlőt is alkalmaz. A 80 shaderrel gazdálkodó videó vezérlő alap esetben 523 MHz-es, turbo módban pedig 680 MHz-es magórajelen ketyeg. Ezzel szemben az AD10-es modell E-350-es APU egységénél még be kellett érnünk 500 MHz-es GPU órajellel.

A processzor mellé maximum 8 GB-nyi rendszermemóriát pakolhatunk, méghozzá DDR3-1333 MHz-es So-DIMM modul formájában. Az adatok tárolásáról egy 2,5 colos adattároló segítségével lehet gondoskodni, optikai meghajtó beépítésére azonban érthető okok miatt nincs mód.

Az AD12-es modell szokás szerint barebone és kompletten felszerelt változatban egyaránt elérhető lesz: utóbbinál 2 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemóriát és egy 320 GB-os merevlemezt (5400 RPM) is tartalmaz az ár, előbbinél azonban a felhasználóknak maguknak kell gondoskodniuk adattárolóról és rendszermemóriáról.

 

A pici PC 300 Mbps-os adatátviteli sávszélességet kínáló 802.11 b/g/n WiFi adapterrel, 3.0-s Bluetooth adapterrel és 7.1 csatornás HD audió vezérlővel egyaránt rendelkezik. A termék videó kimenetei között ezúttal egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozót találunk, de rajtuk kívül 2 darab USB 3.0-s, 4 darab USB 2.0-s és egy eSATA csatlakozó szintén a kínálat részét képezi. Jó hír, hogy az AD12-es modell előlapján a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet mellett egy memóriakártya-olvasó is helyet kapott.

Az apró, 127 x 127 x 45mm-es mérettel érkező PC mellé a gyártó MCE kompatibilis távirányítót is ad, amelyet azonnal munkára is foghatunk, hiszen a konfiguráció rendelkezik beépített IR vevővel. A terméket használhatjuk az asztalon, de igény esetén a mellékelt VESA rögzítő keret segítségével arra alkalmas monitor vagy TV hátuljára is könnyedén felcsavarozhatjuk. A szerkezethez egy mini optikai audió adapter is jár, amelynek használatával normál méretű optikai csatlakozóhoz juthatunk.

Az új Zbox Nano tehát AD12 és AD12 Plus változatban kerül forgalomba – előbbi nem tartalmaz merevlemezt és memóriamodult, míg utóbbiban egy 320 GB-os HDD és 2 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es So-DIMM memóriamodul teljesít szolgálatot.

Az egyelőre nem tudható, hogy a barebone és a komplett konfiguráció pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward