Brazos 2.0 alapú mini-PC a Zotactól

A Zotac legfrissebb újdonsága az AMD korábban bemutatott Brazos 2.0-s platformjára alapoz.

Brazos 2.0 alapú mini-PC a Zotactól

A ZBOX sorozatban helyet foglaló újdonság a ZBOX AD06 típusjelzést viseli és kétféle változatban kerül forgalomba, ahogy azt már megszokhattuk. Az AD06-os kiadás nem tartalmaz DDR3-as So-DIMM memóriamodult és 2,5 colos merevlemezt sem, így ezeket a felhasználóknak saját kezűleg kell beszerezniük és beszerelniük. A második példány, amely ZBOX AD06 Plus típusjelzéssel érkezik, már rendszermemóriát és 2,5 colos merevlemezt is tartalmaz – előbbi szerepét 2 GB-nyi DDR3-as So-DIMM modul, míg utóbbiét egy 320 GB-os 2,5 colos merevlemez tölti be.

Most, hogy az egyes kiadások közötti különbségeket tisztáztuk, vessünk néhány pillantást magára az „alapkonfigurációra” is. Az új ZBOX az AMD Brazos 2.0-s platformja köré épül, ami elődjéhez képest csak minimális előrelépést kínál, ahogy azt korábban már kifejtettük. A központi egység szerepét ezúttal egy E2-1800-as APU egység tölti be, ami a Brazos 2.0-s platform leggyorsabb tagja. Az APU két processzormagja 1,7 GHz-es magórajelen ketyeg, de rajtuk kívül egy Radeon HD 7340-es integrált videó vezérlő is helyet kapott a kínálatban. A sort egy egycsatornás memóriatámogatást kínáló beépített DDR3-as memóriavezérlő zárja. Az E-450-es APU egységben található Radeon HD 6320-hoz képest az E2-1800-ban lapuló Radeon HD 7340 80 stream processzora már nem 508 MHz-es alap- és 600 MHz-es Turbo órajelen ketyeg, hanem 523 MHz-es alap- és 680 MHz-es Turbo órajelet alkalmaz, így nagyobb 3D teljesítmény áll rendelkezésre. A processzormagok 1,65 GHz helyett 1,7 GHz-en üzemelnek, ami szintén hoz a konyhára némi plusz teljesítményt. A rendszer a magasabb GPU és CPU órajelek miatt összességében 10%-kal gyorsabb az előző generációs Brazos platformra alapozó megoldásoknál - állítja a Zotac.

Az apró PC AD06-os kiadása két darab DDR3-as So-DIMM memóriafoglalattal, valamint egy 2,5 colos bővítőhellyel érkezik, amelyek üresek, de az AD06 Plus változatnáll már kapunk egy 320 GB-os merevlemezt és 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriát is, ahogy azt fentebb már említettük. A pici asztali számítógép – ami nem csak kompakt asztali gépként, hanem akár házimozi számítógépként is remekül helytállhat – fel van szerelve 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel és kínál Bluetooth 4.0-s támogatást is. A termék videó kimenetei között egy DVI és egy HDMI portot találunk, de a kínálatból az USB 2.0-s és USB 3.0-s portok sem hiányoznak. USB 3.0-s csatlakozókból kettő, USB 2.0-s portokból pedig összesen négy áll rendelkezésre. A sárga színnel jelölt USB portok nagyobb áramerősséggel állnak az USB-n keresztül tölthető mobil eszközök rendelkezésére, így beépített akkumulátorukat gyorsabban feltölthetjük. A helytakarékos, mégis ütőképes apróság memóriakártya-olvasóval is rendelkezik, optikai meghajtót azonban nem tartalmaz, de ezt már megszokhattuk.

A friss ZBOX a VESA 75/100 támogatásnak köszönhetően természetesen akár monitor vagy HD televízió hátuljára is könnyedén felszerelhető. Az aprósághoz gyártója egy MCE kompatibilis távirányítót is mellékel, így a rendszer remekül helytállhat HTPC szerepkörben.

A Zotac ZBOX AD06-os barebone és az AD06 Plus típusjelzéssel ellátott komplett PC hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward