Braswell alapú apró számítógépet mutatott be az MSI

A Celeron N3150-es SoC egység köré épülő kompakt PC keveset fogyaszt és sokféle szerepkörben tud hatékonyan helyt állni.

Braswell alapú apró számítógépet mutatott be az MSI

Az MSI Cubi névre hallgató, Broadwell alapokon nyugvó kompakt asztali számítógépe még idén márciusban mutatkozott be, most azonban elkészült a Cubi N is, amely a Braswell platformra támaszkodik. Az MSI legkisebb asztali számítógépe egy elegáns, letisztult dizájnnal érkező fekete házzal büszkélkedik, amelynek teteje különleges, hullámokkal is ellátott perforált textúrát kapott. A mindössze 0,45 literes űrtartalmú ház belsejében egyedi tervezésű alaplap kapott helyet, amely Braswell sorozatú Intel Atom SoC egységet tartalmaz.

A passzív hűtéssel, vagyis teljesen hangtalanul dolgozó Celeron N3150-es SoC mellé alap esetben 4 GB-nyi DDR3L típusú rendszermemória társul, ám igény esetén akár 8 GB-nyi RAM is kérhető a gép. Az adatok tárolásáról egy mSATA meghajtó gondoskodhat, de akár 2,5 hüvelykes SSD-vel vagy merevlemezzel is felszerelhető az apróság. A 2,5 hüvelykes meghajtó beszereléséhez az alsó borítást le kell cserélni egy bővítőhellyel ellátott kiegészítő modulra, ahogy azt a korábbi Cubi esetében már megszokhattuk. A 116 x 112 milliméteres alapterületű számítógépház SSD alkalmazásakor 44,47, HDD alkalmazásakor pedig 55,5 milliméteres magassággal bír.

A videó vezérlő feladatkörét a Braswell SoC egységben lapuló Intel HD Graphics vezérlőre bízták, amelynek grafikai teljesítménye leginkább csak általános felhasználásra elegendő, de termék akár HTPC célokra is befogható, ugyanis gyártója szerint képes megbirkózni akár az UHD tartalmakkal is.

A Cubi N négy darab USB 3.1-es porttal, valamint egy HDMI és egy D-Sub videó kimenettel érkezik, plusz még egy három az egyben memóriakártya olvasót is kínál (SDXC, MMC, MS). A kommunikációt egy Gigabites Ethernet port, valamint egy opcionális Intel 3165-ös bővítőkártya segíti – utóbbi 802.11ac WiFi és Bluetooth 4.0-s támogatást egyaránt kínál.

Az operációs rendszer szerepét Windows 10 Home kiadás töltheti be, maga az apróság pedig akár falra vagy televízió hátuljára is felszerelhető, hála a VESA támogatásnak.

Az MSI Cubi N várhatóan október végén kerül az üzletek polcaira, az viszont még nem derült ki, hogy alapára pontosan hogyan alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward