Bővült a Continuum támogatással bíró mobilok kínálata

A Funker W6.0 Pro 2 hatalmas kijelzővel veszi célba a középkategóriát.

Bővült a Continuum támogatással bíró mobilok kínálata

A Windows 10 Mobile operációs rendszer egyik legérdekesebb funkciója a Continuum, ennek azonban megvan a maga hardverigénye, nem működik minden okostelefonnal, amin a friss Windows teljesít szolgálatot. Ráadásul egyelőre kevés olyan termék van kereskedelmi forgalomban (például ilyen a Lumia 950 és 950XL vagy a VAIO Phone Biz), ami támogatja a Continuum opciót, de most egy ilyen újdonsággal ismerkedhetünk meg. A készülék középkategóriás képességekkel bír.

A spanyol gyökerekkel rendelkező Funker egy 6 hüvelykes phablettel rukkolt elő, ami a W6.0 Pro 2 névre hallgat. A hatalmas Windows 10 Mobile rendszert futtató mobil egy 1920 x 1080 képpontos felbontású panelt kapott, ami IPS technológiával kiegészülve várja majd, hogy munkába állhasson – ezt a Japan Display Inc. gyártja. A mérete vélhetően megosztja majd azokat az érdeklődőket, akik a Continuum támogatás miatt szemeznek vele, de biztosan lesznek olyan emberek, akik örömmel ragadják majd meg a boltban. Az előlapot egyébként Gorilla Glass 3 üveg védi a fizikai behatásokkal szemben. Nincsenek a gép elején kezelőszervek, ezek szoftveresen bukkannak majd fel a kijelző alján. A kamerarendszer kétfős. A Funker újdonságának előlapjára egy 5 megapixeles megoldás került, ami ideális már a videóhívások folytatása mellett szelfik készítésére is. A főkamera pedig 13 MPixeles képérzékelőre épül, és 1080p-s videófelvételek megörökítésére lesz alkalmas. A hátlapra került LED-es villanó is, szóval akár rosszabb fényviszonyok esetén is munkára lehet fogni ezt a képalkotót.

A Funker új eszköze a Qualcomm Snapdragon 617 besorolású központi chipet alkalmazza. Az MSM8952 megléte elengedhetetlen a Continuum támogatáshoz. Ez a lapka a big.LITTLE architektúrát használja, van benne egy Adreno 405 grafikus vezérlő, valamint négy-négy 1,2 és 1,5 GHz órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormag. A Windows 10 Mobile sokkal szerényebb hardveren is elfut, részben ezért is van kevés olyan mobil, ami megfelel a Continuum által elvárt minimális követelményeknek, szóval itt aligha lesz gond a teljesítménnyel. A rendszermemóriával nem bántak szűkmarkúan a tervezők, 3 GB RAM került a gép fedélzetére. A háttértár is aránylag nagy, 32 GB-tal szolgál a Funker W6.0 Pro 2, és amennyiben a szükség úgy hozza, ennek akár a bővítésére is van mód egy microSD kártya hozzáadásával. A kapcsolati lehetőségek tekintetében ki kell emelni a 4G LTE hálózati modemet (150 Mbps), valamint az NFC chipet is, és említést érdemel a 802.11ac szabványnak megfelelő, kétsávos WLAN modul is.

A szerkezet már az első kézbevételnél jó benyomást tehet az emberekre, ugyanis a könnyű, de mégis nagy merevségű alumínium ötvözetből „faragott” burkolat, valamint a pontos összeszerelés, jó minőségérzetet kelt. A konstrukció mindössze 7,9 milliméter vastag, viszont a teljes tömege 176 gramm, ami azonnal jelzi, hogy nem éppen egy hagyományos méretű mobillal van dolgunk. A kizárólag ezüst-fehér kivitelben megvásárolható okostelefon izmos, 3900 mAh-s kapacitású akkumulátorral lett ellátva. A közel négyezer milliamperes telepnek köszönhetően egészen biztos, hogy kiváló üzemidőt produkál majd a phablet.

A Funker W6.0 Pro 2 árazásáról egyelőre nincs információnk, és most még azt sem tudjuk megmondani, hogy mikor fog a boltok kirakatában feltűnni a készülék. Vélhetően egyébként 240 euro fölé sorol majd be, ennyibe kerül ugyanis a Funker W5.5 Pro, ami gyakorlatilag ennek a mobilnak a kistestvére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward