Bővíti az iPhone tárhelyét egy új moduláris tok

A Sandisk iXpand Memory Case hatalmas tárhelyet ad a benne foglalt iPhone-hoz, és igény szerint még egy akkuval is meg lehet toldani a csomagot.

Bővíti az iPhone tárhelyét egy új moduláris tok

Az iPhone-okhoz tervezett védőtokokkal Dunát lehetne rekeszteni, de néha feltűnik egy-egy különlegesebb példány, aminél érdemes egy kicsit elidőzni. Ilyen például a Sandisk által tervezett iXpand Memory Case, ami már moduláris felépítéssel bír, és ahogy azt a neve is mutatja, bővíti a tárhelyet.

Az újdonsággal kapcsolatban az első dolog, amit mindenképpen érdemes leszögezni, hogy az iPhone 6 és az iPhone 6s modellekkel kompatibilis. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy a Sandisk tervezi-e elkészíteni az iXpand Memory Case nagyobb variánsát, ami már a pluszosított iPhone kivitelekre illeszkedne. No, de mit is nyújt a Sandisk fejlesztése? Az okostelefonokra pakolható tok nemcsak védelmet ad a készülékek számára, hanem nagyobb tárkapacitást is, méghozzá úgy, hogy külső adattárolóként kapcsolódik az iPhone-hoz a beépített csatlakozójával. Az iXpand Memory Case három különböző kivitelben lesz megvásárolható, így az ára is kordában lesz tartva. Az alapot egy 32 GB-os kivitel jelenti, a kínálat középső tagja már 64 GB-tal szolgál, a csúcsot pedig egy 128 GB-os variáns képviseli. Ennek segítségével tehát akár 256 GB-nyi tárhelyet is nyújthat egy iPhone 6 vagy iPhone 6s.

A Sandisk készített egy külön alkalmazást is a termékhez, ami az iXpand Case néven fut. Ennek a segítségével lehet majd kényelmesen hozzáférni és menedzselni a különböző tartalmakat a tokban foglalt tárhelyen. Van az applikációban külön képnézegető, valamint videó- és zenelejátszó is, és képes megnyitni minden más fájlt is. Az iXpand Case az adatok mozgatásából is ki fogja venni a részét, néhány érintéssel lehet majd a telefonról az iXpand Memory Case-re másolni, vagy akár fordítva. És ezzel még nincs vége.

Az védőtokon van egy 8 pines csatlakozófelület, ahova külső akkumulátort lehet illeszteni. A modulként felpattintható telep 1900 mAh-s kapacitású, vagyis kövérebb, mint az iPhone 6 vagy az akár az iPhone 6s integrált akkumulátora. A telepre került egy Micro-USB aljzat is, ezen keresztül lehet majd a töltéséről gondoskodni az eltávolítását követően is. A megjelenés szempontjából fontos, hogy ez a csatlakozófelület a szemek elől rejtve van. A külső akkut természetesen közvetlenül nem éri el az okostelefon, ez csak a belső egységet fogja tölteni addig, amíg az ki nem fogy a szuflából.

Annak érdekében, hogy a védelmi célt is megfelelően lássa el, a belseje puha gumírozást kapott, a külső héjat viszont valóban kemény és magas strapabíróságú műanyag felület alkotja. A kialakításának köszönhetően biztosabb lesz a fogása is a tokba burkolt gépezetnek. A színválasztékot tekintve nem lehet ok panaszra, viszont az alapot minden esetben a sötétszürke jelenti, és viszonylag kicsi a színezett felület. A kínálatban van egyébként kétféle kék, szürke és piros is.

A Sandisk iXpand Memory Case legolcsóbb változata 60 dollár lesz, ami figyelembe véve a 32 GB-os tárkapacitást, nem is rossz ajánlat. Ha valaki ennél fentebb szeretne menni, akkor a következő lépcsőfok 100 dollárért a 64 gigás modell, a maximalisták pedig benevezhetnek 130 dolláros verzióra, melynél már 128 GB-tal gazdagodik a tárhelye. Ezekre jöhet még az akkumulátoros modul, amiért további 40 dollárt kér a gyártó. Az eszköz forgalmazása az Egyesült Államokban kezdődik meg először, maga a tok már el is érhető, a telepet pedig elő lehet rendelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward