Shop menü

BOSE QUIETCOMFORT EARBUDS II – A CSEND A LELKE

A zajszűrési eljárását hosszú évek óta fejleszti a Bose, és itt minden eddiginél magasabb szinten lesz biztosított az ANC.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Bose QuietComfort Earbuds II – A csend a lelke

A QuietComfort szériát újabb eszközzel gyarapította a Bose, a vállalat idén már előrukkolt egy ilyen fejhallgatóval, most pedig egy friss füles is érkezett, ami ugyanúgy a csúcsminőségű zajszűrést fogja fókuszba helyezni. A zenehallgatás élmény zavartalan lesz minden környezetben a QC Earbuds II révén.

A QuietComfort Earbuds két évvel ezelőtt jelent meg, így a Bose úgy látta, hogy eljött az ideje egy új modell bejelentésének. A második generációs valódi vezeték nélküli fülhallgató teljesen átalakult, nyomokban sem emlékeztet az elődjére, a tervezők úgy látták, hogy a még jobb zajszűrés és a nagyobb komfort érdekében ezt meg kell lépni. A QuietComfort Earbuds II minden szempontból előrelépést hoz, és a cég nem volt rest azt kijelenteni, hogy ez lesz a világ legjobb zajszűrős fülhallgatója.

Galéria megnyitása

Az áttervezett TWS harmadával kisebb méretet öltött, ezáltal jobban ül majd a fülben, és alacsonyabb lesz a tömege is. Ezek egyaránt hozzájárulnak majd ahhoz, hogy hosszabb viselés mellett is kényelmes legyen. A burkolat formája pedig jobban belesimul a fülkagylóba, ami növelni fogja a stabilitást, ehhez hozzájárul majd a megvastagított szár is. Az új dizájn kiterjed a szilikon harangokra is, ezek jobban fognak szigetelni, miközben kisebb nyomást fejtenek ki a fülben. Ezeken felül pedig jár majd a termékhez a Bose Fit Kit, amivel a stabilitás növelhető.

Galéria megnyitása

A Bose annak érdekében, hogy jobb hangzást érjen el a fülhallgatóval, bevetésre küldi a CustomTune kalibrációs technológiáját, ami arról szól, hogy az eszköz képes a felhasználó füléhez egyedileg alkalmazkodni. Pillanatok alatt megy majd ez a hangolás, a felhasználó semmit nem fog belőle észlelni, legfeljebb azt, hogy kellemesebb lett a hangzás. A készülék hasonlóképpen fogja a zajszűrést is optimalizálni.

Galéria megnyitása

A QuietComfort Earbuds II fülesenként négy mikrofonnal rendelkezik annak érdekében, hogy tényleg lekörözze az összes riválisát a zajszűrés pályáján. Külön chip gondoskodik arról, hogy minden zavaró hang ki legyen küszöbölve, és a zenehallgatás élményét semmi ne rombolja. Maga a technológia működése nem változott, a megszokott módszert használja zajszűrésnél a Bose, de lényegesen kifinomultabb és precízebb lett az algoritmus, és az ezredmásodperc tört része alatt fog alkalmazkodni a környezeti hangokhoz, így a hirtelen zörejekkel szemben is határozottabban fog fellépni.

Galéria megnyitása

Mint mindig, ezúttal is több fokozata van a zajszűrésnek, és a Bose biztosít egy olyan áteresztő módot, amiben az eszköz nagyon élethűen fogja a környezeti hangokat beengedni, és folyamatosan ügyelni fog arra, hogy egy bizonyos szint felett a sértő hangokat ugyanúgy megszűrje vagy elcsendesítse (Aware Mode). Az első beszámolók szerint a Bose valóban egy igazán nagy minőségi ugrást tudott tenni ezúttal. A legmagasabb szintű zajszűrésnél pedig már tényleg rendkívül kell fülelni ahhoz, hogy zajokra legyen figyelmes az ember.

Bluetooth 5.3 modult használ a QuietComfort Earbuds II, ami örömteli, ennek köszönhetően hatékonyabban tud majd üzemelni, kisebb lesz a fogyasztása és hosszabb az üzemideje. Az már sajnos nem jó hír, hogy csak SBC és AAC támogatás van jelen állás szerint, szóval magasabb hangminőséget biztosító kodek nem került bele, ami némiképp meglepő. Az eszközhöz tartozó Bose Music alkalmazás több EQ profilt is biztosítani fog, és manuálisan is lehet majd állítani a hangszínszabályozót.

Galéria megnyitása

Tölteni USB-C csatlakozón keresztül, a tokkal lehet majd a fülhallgatót. Maga a hordozó és a füles együtt 24 órás üzemidőt tud összehozni, de egyébként egy töltéssel 6 órán át fogja húzni az új QuietComfort fülhallgató. Van gyorsöltés is, de ez nem annyira határozott, 20 perc alatt fog 2 órányi használatra elegendő energiát pumpálni a telepbe.

A Bose QuietComfort Earbuds II fekete színben lesz megvásárolható, a forgalmazása pedig szeptember 15-én indul. Eleinte érdekes módon csak a fekete szín lesz rendelhető, a világos kivitel később érkezik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére