Shop menü

BÖRTÖNBE KERÜLHET A YOUTUBER, AKI HELIKOPTERBŐL TÜZELT LAMBORGHINIRE

Alex Choi már nem először kerül a hatóságok látókörébe az extrém YouTube videóinak köszönhetően, most akár 10 évet is kaphat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Börtönbe kerülhet a youtuber, aki helikopterből tüzelt Lamborghinire

A YouTube-on napjainkban nagyon nehéz már olyan videót megosztani, ami tényleg magától tud nagy elérést összehozni, és vannak olyan igazán nagy youtuberek, akik éppen ezért egyre elborultabb dolgokkal próbálkoznak. Az egyik legnépszerűbb autós tartalomgyártó most igencsak ráfázhat erre, mert igencsak komoly törvénysértést követett el.

Suk Min Choiról van szó, akit a legtöbben csak Alex Choiként ismerhetnek. Meglehetősen nagy táborral rendelkezik, több mint 900 ezer ember követi a munkásságát, és főleg az autós szubkultúrában terjednek a felvételei. Choi már az első videóival igyekezett olyat mutatni, ami nem hétköznapi. Fiat 500e villanyautót szerelt „pótkerekekre”, 2 millió dolláros Pagani Zondával járta az utakat és nitrót épített egy rendőrautóba, amit ezzel sikerült kinyújtania. Van olyan videója, amit több mint 10 millió alkalommal néztek meg, és rengeteg elborult dolgot csinált az elmúlt évek során.

Galéria megnyitása

A tehetős videós ezúttal azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy tavaly júliusban egy „Destroying a Lamborghini With Fireworks” (Egy Lamborghini megsemmisítése tűzijátékkal) című videót osztott meg. Ez már mindenképpen egy eléggé hangzatos cím, és az az igazság, hogy a videó még annál is érdekesebb, mint amire a címe utal. Ugyanis a felvételen az látható, hogy nem csupán rálőnek a szupersportautóra mindenféle látványos tűzijátékot, hanem ezt egy helikopterből teszik meg.

Önmagában a hatóságoknak azzal még nem is lett volna gondja, hogy rálőnek a méregdrága Lamborghinire, még az sem jelent gondot, hogy ezt menet közben tették meg, mert nem közutat választottak a zseniális előadáshoz. A gond ott van, hogy egy helikopterből hajtották végre a tűzijátékok kilövését. Illetve egészen pontosan már azt is, hogy felvigyen bármit egy repülő járműre, ami robbanásveszélyes.

Megfelelő engedélyekkel egyébként meg lehetet volna oldani ezt bármiféle következmények nélkül, de Alex Choi és csapata semmilyen hatósággal nem egyeztetett a videóval kapcsolatosan. A légiközlekedésben érintett hivatal decemberben indította meg az eljárását, és a napokban le is tartóztatták a youtubert. Viszont egyelőre nem töltött túl sok időt a rácsok mögött, mivel óvadék ellenében távozhatott, 50 ezer dolláros összeget kellett kifizetnie. Most szabadlábon várhatja a július 2-án esedékes tárgyalását.

A jelenleg érvényben levő törvények alapján akár 10 év börtön is kaphat videós a tettéért. Az már biztos, hogy elmarasztalják majd, de az is borítékolható, hogy azért nem a kiszabható maximális büntetést fogja kapni az az autós influenszer.

Alex Choi nem először kerül bajba az extrém YouTube videók miatt. Korábban egy bérelt Teslával szabadult el, és okozott károkat más járművekben. Szándékosan ugratott közűton, de nem úgy ment az attrakció, ahogy gondolta, és ennek következtében több autót is összetört. Erről a videó még jelenleg is elérhető a csatornáján. A mostani ügyben érintett felvételt azonban már eltávolította a YouTube-ról. A helikopteres akcióról készült képsorokat már csak más felületeken lehet fellelni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére