Bőröndöt formáz a Lian Li legújabb számítógépháza

A PC-TU100-ban akár egy kompakt gamer erőmű is helyet kaphat, ami a fogantyúnak köszönhetően könnyedén elcipelhető Lan partyra.

Bőröndöt formáz a Lian Li legújabb számítógépháza

A Lian Li legújabb számítógépháza azokat veszi célba, akik kompakt, könnyedén hordozható számítógépet szeretnének építeni, amit alkalmanként akár Lan partyra is kényelmesen el lehet cipelni. A "TU" sorozatot erősítő PC-TU100-as mini-ITX számítógépház egy kompakt megoldás, ami a gyártó megfogalmazása szerint "007-szerű" dizájnnal érkezik, így igen figyelemfelkeltő.

Lian Li PC-TU100
Lian Li PC-TU100

A 158 milliméter széles, 275 milliméter magas és 242 milliméter mély számítógépház mindössze 1,77 kilogrammot nyom a mérlegen. A teljes egészében alumíniumból készített újdonság belsejében két HDD vagy SSD fér el az alsó meghajtó bővítőhelyben, de ha a vékony, 5,25 colos formátumú optikai meghajtókat fogadó bővítőhelyről lemondunk, ott elrejthetünk egy harmadik 2,5"-os adattárolót is. PCI bővítőhelyből kettő áll rendelkezésre, így akár kétslotos hűtéssel ellátott videokártya is elfér a rendszerben, ha az nem hosszabb 190 milliméternél. A mini-ITX alaplapot fogadó rendszer tápellátásáról SFX formátumú tápegységgel gondoskodhatunk, ami nem lehet hosszabb 170 milliméternél. Mivel a termék hírünk írásakor még nem volt jelen a gyártó hivatalos weboldalán, így nem tudjuk, milyen magas CPU hűtőket fogad. Túl sok mozgástér biztosan nem lehet, ugyanis az SFX tápegység pont az alaplap felett helyezkedik el, a ház külső szélessége pedig mindössze 158 milliméter.

Lian Li PC-TU100
Lian Li PC-TU100

A hatékony szellőzésről egy 120 milliméteres átmérőjű előlapi ventilátor gondoskodik, amely szerszámok használata nélkül, egyetlen mozdulattal kiszerelhető. A légkeverő előtt természetesen tisztítható szűrő is található.

Az előlapi portok között ezúttal két USB 2.0-s csatlakozó, egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet sorakozik. Jó hír, hogy a PC-TU200-hoz hasonlóan ennél a modellnél is egyszerűen, csavarokkal való bajlódás nélkül leszedhető az oldallap: a siker érdekében csak a hátoldalon található kart kell megnyomni, majd egyből le is pattan a ház szálcsiszolt alumínium borítással büszkélkedő oldallapja.

A feketében és ezüstben érkező Lian Li PC-TU 100 június végén kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 110 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward