Bombabiztos laptopok

Bombabiztos laptopok

Összefogott a Seagate, a SECUDE és a korábban Twinhead néven ismert Gammatech; céljuk, hogy olyan hardver-alapú biztonsági megoldásokat valósítsanak meg, amelyekkel felvértezve akkor is biztonságban tudhatjuk a laptopjainkon tárolt adatainkat, ha azokat netán elveszítenénk vagy ellopnák tőlünk. A SECUDE és a Seagate adják a védelmi technológiát (az előbbi a FinallySecure azonosítórendszert, míg az utóbbi egy hardver-alapú lemezkódolót is magába foglaló Drive Trust-ot), a Gammatech pedig egy új laptopszériában - amely a Durabook nevet kapta - ötvözi ezeket.

Dr. Heiner Kromer, a SECUDE International AG vezérigazgatóje így nyilatkozott: "A Seagate Momentus 5400 FDE.2 merevlemezével együtt a SECUDE FinallySecure(TM) rendszere teljes adatbiztonságot nyújt. Ez a két és fél hüvelykes notebookmeghajtó az első, amelyik hardver-szinten teszi lehetővé a teljes lemezkódolást, jelszókezelést és hozzáférés-szabályozást - és mindezt anélkül, hogy a teljesítményt akár a legiksebb mértékben is befolyásolná". És ez az egyesített megoldás az eltervezett laptopszériának még csak a legelső eleme.

A Seagate DriveTrust technológiája egy olyan biztonsági platformot takar, amit közvetlenül a merevlemezbe építettek be, és ami sokkalta hatékonyabb a jelenleg is használatos, hagyományosnak mondható BIOS-, operációs rendszer-, vagy épp ATA-alapú megoldásoknál. A DriveTrust a hardveralapú védelmet egyesíti egy szoftver-réteggel is, amely - például cégek számára - lehetővé teszi a szervezeti kódkulcsokat alkalmazását, a többfelhasználós azonosítást és még számos további eljárást is a digitálisan tárolt információk zárolására. A SECUDE valóban a zárolási- és hozzáférési technikák vezető fejlesztőjének tekinthető, amely olyan termékekkel büszkélkedhet, mint például a Single-SignOn, a Key&Token Management és számos kódolási eljárás.

A Gammatech, a Twinhead Corporation újonnan megalapított amerikai forgalmazási- és marketingrészlegének új szériája tehát DURABOOK néven, számos további különlegességgel is felvértezve lát napvilágot: cseppálló billentyűzettel, szabadalmaztatott optikai lemeztálca-zárakkal,

ütésálló képernyővel és védett merevlemezzel - valamint a hagyományos műanyagnál hússzorta erősebb magnéziumötvözetből készült burkolattal is. Mindez együtt pedig egy olyan gépet eredményez, ami valóban sziklaszilárdan viseli az élet megpróbáltatásait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward