BlueStacks + AMD: komplett androidos élmény Windows alatt

A BlueStacks és az AMD együttműködésének köszönhetően teljes androidos felhasználói élményhez juthatunk Windows alatt, sőt, a mobil eszközön és a PC-n futó alkalmazások szinkronizálására is lehetőség nyílik.

BlueStacks + AMD: komplett androidos élmény Windows alatt

A BlueStacks és az AMD szakemberei között régóta tart az együttműködés annak érdekében, hogy a felhasználók kedvenc androidos alkalmazásaikat ne csak mobileszközeiken, hanem noteszgépükön, asztali számítógépükön vagy konvertibilis táblájukon is használhassák, méghozzá kényelmesen, Windows operációs rendszer futtatása mellett.

A felek együttműködése most egy új mérföldkőhöz érkezett: a negyedik generációs AMD APU egységekre optimalizált virtuális androidos szoftverkörnyezet jóvoltából a Windows operációs rendszert futtató x86-os számítógépeken teljes értékű androidos élmény biztosítható, beleértve az androidos felhasználói kezelőfelület elérhetőségét, illetve a produktivitást és a kikapcsolódást segítő androidos alkalmazások futtatását is.

Az App Player több százezer Android alkalmazást támogat, és arra is lehetőséget ad, hogy az adott alkalmazás PC-n és mobil eszközön futó példányát hatékonyan szinkronizáljuk. A zökkenőmentes együttműködést segíti a közvetlen fájlmegosztás lehetősége is – az androidos alkalmazások hozzáférhetnek azokhoz a fájlokhoz, amelyek a windowsos fájlrendszerben találhatóak.

A mobileszközön és a PC-n futó androidos alkalmazások szinkronizálásában a FoneLink segít, ami egy felhőalapú szolgáltatás: segítségével a Windows alapú PC az Androidot futtató eszköz bővítménye, kiegészítője lehet – és ugyanez igaz fordítva is.

A BlueStacks rendszerének nagy előnye az úgynevezett "dual-OS" típusú megoldásokhoz képest, hogy a két különböző operációs rendszer alkalmazásainak eléréséhez nem kell egyik operációs rendszerből kilépnünk, hogy egy újabb boot folyamat után a másikban találjuk magunkat: a BlueStacks segítségével az Android mobil operációs rendszer Windows alatt fut, mint egy virtuális gép, így mindkét rendszer alkalmazásai elérhetőek – egy időben. A BlueStacks szoftverének legújabb kiadása emellett hardveres virtualizációs támogatással is rendelkezik, így egy számítógépen egyszerre akár több operációs rendszer és alkalmazás is futhat, természetesen egy időben.

A BlueStacks új szoftverével kapcsolatban a CES 2014 alkalmával remélhetőleg további információk is napvilágot látnak majd. A BlueStacks App Player innen tölthető le Windows-ra és Mac OS X-re.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward