BLU Studio 7.0: okostelefon és táblagép összfonódás

A BLU ezúttal egy olyan tabletről rántotta le a leplet, amire a képességeinek tükrében a vállalat okostelefonként tekint.

BLU Studio 7.0: okostelefon és táblagép összfonódás

A BLU ezúttal egy olyan készüléket hozott kalap alá, ami más szeretne lenni, mint ami valójában. A Studio 7.0 az okostelefonok és a táblagépek egyre vékonyabb határmezsgyéjén egyensúlyozik, de összességében mégis inkább egy tablet.

Az identitászavaros újdonságot 7 hüvelykes megjelenítővel látták el a tervezők, ami a minimumra szorítkozik, ennek megfelelően csak 1024 x 600 képpontos a felbontása. A mindössze 169 PPI-s pixelsűrűséget felvonultató eszköz esetében ráadásul azt sem tüntették fel, hogy IPS technológiát használna, így valószínűleg egy TN+Filmes megoldásról beszélhetünk. A bekapcsolását követően az Android 4.4.2 fogadja a felhasználókat. A KitKat kódnévre hallgató operációs rendszer nem vonultat fel nagyobb átalakításokat, jobbára a Google mérnökei által megrajzolt arculatát mutatja, de azért néhány előre telepített alkalmazással meg lett fűszerezve. Két kamerával indul bevetésre a Studio 7.0. A HD videócsevegések felelőse egy 2 megapixeles egység lesz, amivel már a szelfik készítése sem teljesen lehetetlen küldetés. A főkamera pedig már 5 MPixeles felbontásban lesz képes megörökíteni az elé táruló eseményeket. Ráadásul külön kiemelendő, hogy a hátlapon még egy LED-es segédfény is van, amiről előszeretettel „megfeledkeznek” a gyártók a táblagépek tervezésekor.

A készülék alsó-középkategóriába illő teljesítménnyel rendelkezik, amelyet a MediaTek négymagos lapkája biztosít. A színfalak mögött rejtőző chip 1,3 GHz-es frekvencián munkálkodó Cortex-A7 processzormagokkal, valamint egy Mali-400 MP2 grafikus egységgel van felvértezve. A SoC típusa pontosan nem ismert, de a paraméterei is bőven elegendőek a megítéléséhez. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell ügyesen gazdálkodnia, a háttértár kapacitása meg 8 GB-os. Ha ez utóbbi kevésnek bizonyulna, akkor egy microSD formátumú memóriakártya hozzáadásával pillanatok alatt lehet segíteni a dolgon. A Studio 7.0 nagyon jó kapcsolati képességekkel rendelkezik, ennek köszönhető az is, hogy a BLU kinevezte a Studio 7.0-t a világ első hétcolos okostelefonjának. Igen ám, azonban ez egyáltalán nem fedi a valóságot, hiszen a Samsung idén nyáron leleplezett egy ugyanekkora kijelzővel ellátott okostelefont a Galaxy W személyében (és akkor még nem is beszéltünk például az ASUS FonePad szériájáról). A készülék kelléktárában a legfontosabb a 3G HSDPA+ (21/5,76 Mbps) kommunikáció modem jelenléte, ez teszi lehetővé a hívások bonyolítását amellett, hogy szükség esetén állandó internetkapcsolatot biztosít. Része még a csomagnak a 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN és a Bluetooth 3.0 modul is, amit kiaknázva a hívásokat egy feltűnésmentes headsettel is bonyolíthatja a felhasználó.

A vállalat új reménysége összességében kellemes látványt nyújt a szemnek, a dizájnja nem a végletekig letisztult, de nem is megy el az ízléstelenség irányába. A szerkezet első ránézésre egyébként olyan, mintha csak egy Samsung táblagéppel lenne dolgunk, ami a hátlap textúrázottságának köszönhető. A BLU hasonlóan alakította ki ezt a felületet, mint ahogy azt a Samsung tette például a Galaxy S5 okostelefon esetében. A főkamera kitüremkedik a Studio 7.0 hátoldalának síkjából, a hangszórók pedig az aljára kerültek, a fémes hatást keltő keretre, így akkor sem fog tompulni a hangereje, amikor leteszik egy asztalra. A 187,5 x 103 x 9,4 milliméteres vonalakkal körvonalazható masina 294 grammos tömeggel rendelkezik, ami átlagosnak nevezhető a 7 hüvelykes megoldások körében. Az üzemidejéről egy 3000 mAh-s telep hivatott gondoskodni, ez előre láthatólag nem sokra lesz elegendő. Ekkora akkumulátor már egy olyan tabletnél is kevésnek ígérkezik, ami csak Wi-Fi-t vonultat fel, és az itt jelen levő hálózati modem egyáltalán nem elhanyagolható fogyasztó.

A BLU Studio 7.0 már megrendelésre elérhető az Egyesült Államokban. A friss termék ajánlott fogyasztói ára 150 dollárban lett megállapítva. Az érdeklődők az ízlésüknek megfelelő színben csaphatnak le rá, ugyanis az egyszerű fehér mellett sötétszürke, kék és aranybarna kivitelben is kereskedelmi forgalomba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward