BLU Studio 7.0 – identitászavarban szenved

A BLU egy új okostelefont mutatott be, ami akkorára nőtt, hogy inkább a kisebb tabletek közé kellene besorolni.

BLU Studio 7.0 – identitászavarban szenved

Az okostelefonok átlagos panelmérete napjainkban már nem nő olyan rohamosan, mint 1-2 évvel ezelőtt, viszont ez távolról sem jelenti azt, hogy a vállalatok ne próbálkoznának földtől elrugaszkodott konfigurációkkal. Ezúttal a BLU állt elő egy olyan okostelefonnal, amit nyugodtan lehetne a tabletek közé is sorolni.

A Studio 7.0 egy hatalmas, 7 hüvelykes megjelenítőnek ad otthont. A panel IPS és OGS technológiákkal dolgozik, szóval remek betekintési szögekkel és fényerővel szolgál, továbbá a színhűsége is rendben lesz, viszont a felbontása sajnos belerondít az összképbe. A kijelző 1280 x 720 képponttal dolgozik, ami ekkora fizikai méret mellett már csak 209 PPI-s pixelsűrűséget eredményez – ez sem nevezhető vészesen rossznak, de minden bizonnyal sokan reménykedtek abban, hogy Full HD-s a panel. A készülék egyébként még az előlap kialakítását figyelembe véve is olyan, mintha táblagépnek indult volna, hiszen szimmetrikus, látszik rajta, hogy fektetett nézetre lett szabva, és nincs külön hangkeltő sem a telefonálások alkalmára. A kamerák terén nem nyújt maradandó alkotást, de került az elő- és a hátlapjára is egy képalkotó egység. A főkamerája 8 megapixeles képek készítését teszi lehetővé, videóknál pedig Full HD támogatással szolgál. Rosszabb fényviszonyok mellett is számíthat a munkájára a felhasználó, hiszen van mellette LED-es villanó is. Az elülső kamera 2 MPixeles, szóval nem szelfizésre termett. Néha napján ebben a szerepkörben is helytállhat, azonban alapvetően a HD videócsevegések bonyolításán lesz a hangsúly.

Az új Studio modell egy Qualcomm chipre lett bízva, nevezetesen az MSM8916 fogja húzni az igát. A Snapdragon 410 szériás chip Cortex-A53 processzormagokból állít csatasorba négyet, melyek 1,2 GHz-es órajelig skálázódhatnak a munkájuk során. A grafikus feladatokért egy Adreno 306 felel. A rendszermemória csak 1 GB-os méretet öltött a telefonban, ez elegendő az Android és az alapvető programok számára, de amint 2-3 applikációt szeretne használni egyidejűleg a felhasználó, vagy kicsit jobban belemerül a többlapos böngészésbe, kifogyhat a szuflából. A masina tárhelye 16 GB-tal kecsegtet, ami nem is rossz az eddigiek fényében, és persze van még bővítési lehetőség is, szóval ezt bármikor még fentebb lehet tornázni. A Studio 7.0 kapcsolati képességei átlagosak. Az opciók listáját a 4G LTE hálózati modem nyitja, ami a négyes kategóriába sorolható, tehát 150 Mbps-os letöltési sebességet tud nyújtani, ha ehhez megvan a technológia háttér. Ezen felül van még a kelléktárában A-GPS vevő, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, valamint Bluetooth 4.0 modul is. Az okostelefon burkolata alatt kettő SIM kártyának van hely, ennek köszönhetően még több érdeklődő figyelmét keltheti fel az óriás – sajnos csak DSDS metódussal kezeli a hálózati kártyákat.

Az operációs rendszer szerepében az Android 5.1 Lollipop találta magát a Studio 7.0 okostelefonon. Jó hír tehát, hogy a frissességre sem különösebben lehet panasz, hiszen bár már beköszöntött az Android 6.0, egy ideig még biztosan ezzel a rendszerrel jönnek majd a nagyobb gyártók átlagos mobiljai is. A BLU nem különösebben vette kezelésbe az Androidot, csak néhány előre telepített extra programmal várja a mobil a vásárlókat. Az újdonság elég jó helykihasználással öltött testet, viszont a 7 colos panellel semmiképpen sem tudott kompakt maradni. A térfogata 190 x 99,8 x 8,5 milliméteres, a tömege pedig csaknem 267 gramm. A Studio 7.0 akkumulátora 3700 mAh-s kapacitással szolgál. Ez alapjáraton a legtöbb okostelefonnál kiugróan jó üzemidőt jelezne előre, a Studio 7.0-nál viszont a különösen nagy megjelenítő komoly extra terhelést jelenthet a telep számára, így még az is kérdéses, hogy átlagos használattal bírja-e majd addig, mint a hagyományos társai – aktív kijelzős használatnál szinte biztosan alulteljesít majd. Megvásárolható lesz az eszköz szürke, fehér, arany és sötétkék árnyalatban is.

A BLU Studio 7.0 már megrendelhető az Amazonon. Az árcéduláján szereplő összeg nem okoz meglepetést, 200 dollárt kell érte leszurkolni, szóval viszonylag gazdaságos, de azért van némi felára a különleges méretnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward