Blu Life Pro - ez minden, ami kellhet?

A Blu újdonsága nem lesz olcsó, viszont a mindennapok során nem is lesz egyszerű kifgásolható pontot találni rajta egy átlag felhasználónak.

Blu Life Pro - ez minden, ami kellhet?

A Blu eddigi okostelefonjai általában a padlón voltak az árazás tekintetében, viszont ennek megfelelően rengeteg kompromisszumot is tartogattak azoknak, akik beruháztak rájuk. Nos, a Life Pro esetében egyelőre nagyon úgy fest, hogy semmi ilyesmiről nincs szó. Ahogy a neve is mutatja, profin ki fogja szolgálni a tulajdonosát.

A Blu legújabb mobilkészülékét kézbe véve azonnal elkaphat minket az az érzés, hogy ezúttal valami mással van dolgunk. A burkolat gazdagon alkalmaz fémet, és az egész elképesztően vékonyra sikeredett (mindössze 6,9 milliméter), így a legszűkösebb nadrágzsebből is csak a relatíve nagy felülete miatt dudorodhat ki. Az előlapot egy 5 colos panel tölti ki, amely éppen ideális, 1280 x 720 képpontos felbontással és IPS technológiával operál, így a minőségébe csak a pixelvadászok tudnak belekötni, de azért nekik is oda kell figyelniük. Az Android irányításához szükséges három fő gomb ezúttal nem virtuális, a képernyő alatt találhatóak.

A megjelenítő fölé került a videócsevegések bonyolításáért felelős kamera, mely kiemelkedő, 5 megapixeles fotók készítésére és 1080p-s felvételek közvetítésére nyújt lehetőséget. Ez is, és a főkamera is BSI (hátsó megvilágítású) képérzékelővel lett ellátva, így a gyengébb fényviszonyok mellett sem fog csalódást okozni. A hátlapi modul viszont már 12 MPixellel dolgozik a Full HD videózás mellett, így a részletességgel semmilyen téren nincs gond. A LED villanóval és a HDR fényképezési móddal pedig minden fényviszonyhoz megfelelően tudunk alkalmazkodni, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen.

No de ennyit a kívülről megfigyelhető dolgokról, most tekintsünk be a burkolat alá. A Life Pro meghajtásáról egy MediaTek lapka fog gondoskodni, méghozzá az MT6589 felturbózott variánsa Itt már az ARM Cortex-A7 processzormagok négyese 1,5 GHz-es órajelen üzemel, és a PowerVR SGX544 grafikus egység is a megszokottnál valamivel izmosabbnak ígérkezik (286 helyett, 357 MHz-en jár). Az operációs rendszer kiválasztásakor az Android 4.2 került előtérbe, ami minden bizonnyal többnyire döccenésektől mentesen fog szolgálatot teljesíteni az új Blu mobilon. Ehhez a megfelelően erős és mégis energiahatékony SoC mellett az 1 GB-nyi rendszermemória is hozzájárul majd. A gépezet tárhelye 16 GB-os, amivel azért már az átlagos felhasználók elvannak, de a bővítése is megoldható egy microSD kártya behelyezésével.

A kapcsolati lehetőségek között a lényeg a 42 Mbps-os letöltési sebességgel kecsegtető 3G HSDPA+ modem, de emellett fontos, hogy került a gépbe 802.11 b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, GPS vevő, Bluetooth 4.0 modul és még egy FM rádió is megfűszerezi a repertoárját. A 147 x 72,1 x 6,9 milliméteres telefon eléggé súlyos példány a 158 grammját tekintve. Az üzemidejéről nem beszéltek a bemutatása során, az viszont kiderült, hogy egy 2500 mAh-s kapacitású akkumulátor dolgozik benne. A specifikációja tükrében az átlagosnál egy hajszálnyival talán jobb produktumra lehet tőle számítani, de az egész napos nyomkodást követően valószínűleg "kívánja" majd az esti töltést.

A Blu reklámvideója némi fricska az Apple-nek.

A Blu Life Pro nem tudni mikor kerül a boltok polcaira, és az sem ismert, hogy hol fogja indítani a karrierjét. Az ajánlott fogyasztói ára 299 dollár lesz; ezért az összegért egy minden tekintetben korrekt gépet kapunk, ám ennél se nem több, se nem kevesebb a Life Pro.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward