BLU LIFE - okostelefonok dupla SIM-es igényekhez

A BLU három új modellt mutatott be a LIFE szériával. A gépek nagy kijelzőkkel jönnek és a SIM foglalatok számát sem fogta vissza az amerikai gyártó.

BLU LIFE - okostelefonok dupla SIM-es igényekhez

A LIFE termékcsalád minden tagja világosan elhatárolódik a többitől, amit a kijelző mellett az anyaghasználattal értek el. Ez a húzás nem annyira megszokott, bár az tény, hogy eléggé kézenfekvő megoldás. A mobilok között a külső jegyek ellenére nagyon sok a közös nevező, teljesítmény tekintetében szinte ugyanazt fogjuk kapni minden csomagolásban.

A dupla SIM befogadására képes masinák motorházának a belseje a következő: a sebességért felelős lapka a MediaTek MT6589 lesz, mely egy Cortex-A7 kvartettel és egy PowerVR SGX544 grafikus egységgel van felvértezve. A SoC mellé 1 GB-nyi rendszermemória kapcsolódik majd. A kapcsolati képességeik átlagosak a gépeknek, a Wi-Fi, Bluetooth, GPS trió mellett semmilyen extrára nem érdemes számítani, és a mobil hálózati modem is megáll a 3G-nél. Érdekesség, hogy a hármas minden tagján a legújabb, 4.2-es Android teljesít már szolgálatot, vagyis kitettek magukért a BLU mérnökei.

A csúcsot házon belül a LIFE View jelenti majd. Ez kapta a legnagyobb kijelzőt, a maga 5,7 coljával Galaxy Note-okat megszégyenítő méretet öltött. A panel 1280 x 720 képpontos felbontású, így az IPS technológiás megjelenítő 257 PPI-s pixelsűrűséggel garantálja a megfelelően éles képet. A méretéből fakadóan kicsit identitászavaros mobiltelefon 5 és 12 megapixeles kamerákkal kerül a boltok polcaira, vagyis ilyen téren biztos nem hozhatja zavarba egyetlen konkurense sem. A nagyfelbontású képeinket a 16 GB-os kapacitású, microSD-vel bővíthető tárhelyre menthetjük. A fém kerettel és hátlappal szerelt View egy 2600 mAh-s telepből nyeri az energiát, remélhetőleg minél tovább.

A LIFE One már valamivel moderáltabb méretet öltött. Ezt egy 5 hüvelykes megjelenítővel látták el, ami a többi paraméterében változatlan, vagyis IPS technológiával és 720p-s felbontással jön. A tárhelyünk is változatlanul 16 GB maradt, de itt a bővíthetőségről már nem esett szó. A masina érdekessége, hogy a kamerákat figyelembe véve még jobban állunk, itt ugyanis az 5 MPixeles mellé egy 13-as csatlakozott BSI szenzorral. A 2000 mAh-s akkumulátort már műanyag hátlap mögé rejtették, de a keret még alumíniumból készült.

Fémet viszont az utolsó játékosunkon már nem érdemes keresni, a LIFE Play mindössze 7,9 milliméteres háza teljesen műanyagból áll. A 4,7 colos kijelző paraméterei továbbra is állandóak, így az IPS panel itt már 312 PPI-s pixelsűrűséget tud felmutatni. Továbbra is két kameránk van, de ezek már "csak" 8 és 2 megapixeles felbontással dolgoznak; a hátlapi modul munkáját egy LED villanó is segíteni fogja. A készülék tárhelye 4 GB-ra zsugorodott, ám egy microSD használatával ezen gyorsan segíthetünk. A Play-t egy 1800 mAh-s telep hivatott táplálni, ami már nem túl sok, de nem is egy energiaéhes SoC ténykedik benne, így remélhetőleg nem lesz vele gond.

A BLU LIFE széria legdrágább tagjai, a View és a One hasonló, 300 dollár körüli áron lesznek elérhetőek kártyafüggetlenül. A Play valamivel olcsóbbnak ígérkezik, erre 230 dolláros árcédula kerülhet. A trió áprilistól lesz megvásárolható, először az Egyesült Államokban debütál majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward