Blackberryvel nyerték a gyorsulási versenyt

Blackberryvel nyerték a gyorsulási versenyt

A Blackberry mobiltelefonokat gyártó kanadai Research in Motion (RIM) a világ leggyorsabban növekvő vállalata a Fortune magazin legújabb százas listája szerint. Az utóbbi három évben elért egy részvényre jutó profit (EPS), forgalomnövekedés, illetve teljes hozam alapján összeállított rangsor második helyezettje is technológiai cég, mégpedig a Sigma Designs amerikai chipgyártó, a harmadik helyre pedig a kínai Sohu.com internetes vállalkozás került.

A Fortune korábban csak az egyesült államokbeli vállalatokról állított össze hasonló listát, így a RIM is most először kerülhetett fel rá. A kanadai cég EPS-e 84 százalékkal bővült az utóbbi három évben, 77 százalékos árbevétel-növekedés mellett, mindemellett a hozam 45 százalékkal emelkedett. A Sigma Designs 104 százalékkal tudta gyarapítani árbevételét 2007 óta, hála a blue-ray dvd-lejátszók iránti keresletnek, illetve a Microsofttal kötött együttműködési megállapodásnak. A legfeltűnőbb azonban a kínai cégek erős jelenléte, amit a Fortune az ország töretlenül erős gazdasági növekedésével magyaráz.

A technológiai szektor sztárjai közül a Google a 68. helyre esett vissza a tavalyi 24.-ről, az Apple a 39. lett az egy évvel korábbi 31. hely után.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward