BlackBerry 10: Az első "milliós" rendelés

A BlackBerrynél általában nem számolnak be minden egyes eladási rekordról, de ezt a rendelést látva már ők sem fogták vissza magukat. Egy partner kereken egymillió BlackBerry 10-es mobilt vásárolt.

BlackBerry 10: Az első "milliós" rendelés

A BlackBerry 10 operációs rendszer lassan, de biztosan beváltani látszik a hozzá fűzött reményeket. A gyártó sajtóközleményben számolt be arról, hogy a vállalat, a története során először, egymillió eszközről szóló megrendelést fogadott, egy egyelőre meg nem nevezett partnerüktől.

Persze a részleteket nem osztották meg, hiszen ezek mégiscsak titkos információknak számítanak a gyártók berkeiben, de a komoly mérföldkőről azért röviden beszámoltak: Ha valaki egymillió készülékre ad le rendelést, az óriási bizalmat szavaz a BlackBerry 10-nek – mondta el Rick Costanzo, a BlackBerry globális értékesítési részlegének ügyvezető alelnöke. Véleménye szerint a fogyasztók készen állnak egy új felhasználói élmény kipróbálására, és a BlackBerry 10 szállítja is ezt. Továbbá a siker receptje is megvan az erős partnertámogatással és a megbízható, új platformmal – tette hozzá Costanzo.

A BlackBerry 10 érkezésévek január 30-án szinte minden megváltozott a RIM-nél. Amellett hogy két okostelefont lepleztek le a BB10-zel, a vállalatot is átnevezték a platformmal megegyezően BlackBerryre. A BlackBerry Z10 és a Q10 párosából egyelőre csak a Z10 megvásárolható. A BlackBerry Q10 valamikor a tavasz folyamán kerül a boltok polcaira, de ez a jelentések alapján, még kevesek érdeklődését keltette fel. A hagyományos BB külsővel leginkább a márka elkötelezett híveinek kedveznek majd.

A BlackBerrynek szüksége van az ilyen sikerekre, hiszen az elmúlt időszakban szinte napról napra éltek. A piaci részesedésük folyamatosan csökkent, és a BB10 jelentette az utolsó esélyüket. Nem is csoda, hogy többször szóba került a felvásárlás lehetősége is. Legutóbb a Lenovo vezérigazgatója beszélt arról egy interjúban, hogy nem vetik el a BlackBerry felvásárlásának gondolatát. Erre persze a közeljövőben biztos nem kerül sor, de a spekulációknak jó alapot adott Yang Yuanqing kijelentése.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward