Biztonságos billentyűzet-egér páros a Microsoft-tól

A Microsoft egy új billentyűzet-egér párossal jelentkezik, amelyek vezeték nélkül kapcsolódnak az adott noteszgéphez, vagy asztali géphez, méghozzá a szokásos USB 2.0-s vevő segítségével. A vezeték nélküli kivitel kényelmes használatot jelent, ugyanis nem kell kábelekkel szenvednünk, de ugyanakkor felvet egy fontos biztonságtechnikai kérdést: bárki, aki megfelelő felszereléssel rendelkezik, képes a PC és a vezeték nélküli billentyűzet között zajló adatforgalom lehallgatására, így billentyű leütéseink nyomon követésére is. Ezt a problémát próbálja kiküszöbölni a Microsoft legfrissebb terméke, a Wireless Desktop 2000-es csomag.

Biztonságos billentyűzet-egér páros a Microsoft-tól

A Microsoft egy új billentyűzet-egér párossal jelentkezik, amelyek vezeték nélkül kapcsolódnak az adott noteszgéphez, vagy asztali géphez, méghozzá a szokásos USB 2.0-s vevő segítségével. A vezeték nélküli kivitel kényelmes használatot jelent, ugyanis nem kell kábelekkel szenvednünk, de ugyanakkor felvet egy fontos biztonságtechnikai kérdést: bárki, aki megfelelő felszereléssel rendelkezik, képes a PC és a vezeték nélküli billentyűzet között zajló adatforgalom lehallgatására, így billentyű leütéseink nyomon követésére is. Ezt a problémát próbálja kiküszöbölni (többek között) a Microsoft legfrissebb terméke is, a Wireless Desktop 2000-es csomag.

A legfrissebb billentyűzet-egér páros esetében különlegesség, hogy a PC és a billentyűzet között zajló adatforgalom titkosított, amely kellő védelmet nyújt a billentyűleütéseinket illetéktelenül rögzítőkkel szemben. A szett 128-bites AES titkosítással dolgozik, de emellett egyéb különlegességeket is kínál. A billentyűzeten számos hasznos funkciógombot találunk, amelyek segítségével a Windows 7 taskbar elemeinek gyors elérésére is lehetőség van. A billentyűzet a kényelmes használat érdekében csuklótámasszal is rendelkezik.

A hagyományos, háromgombos, görgővel is ellátott vezeték nélküli egér a Microsoft BlueTrack technológiáját használja, így rengeteg felülettípuson használható kényelmesen, megfelelő pontosság mellett. Az egér kialakítása lehetővé teszi, hogy mind jobb-, mind pedig balkezesek kényelmesen használják.

A szetthez a hivatalos weboldal szerint két AAA típusú elem is jár. Az újdonság egyébként már kapható: a Wireless Desktop 2000-es billentyűzet-egér páros ajánlott végfelhasználói ára 39,99 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward