Biztonságos archiválás Lexar-módra

Végre-valahára megkezdte a már a CES-en bejelentett Echo SE és Echo ZE USB 2.0 flash meghajtói kiszállítását a Lexar Media, melyek érdekessége, hogy bár nem kifejezetten "digitális erődnek", hanem inkább "hordozható archívumnak" tervezték őket, azért hathatós védelmet is biztosítanak a rajtuk tárolt adatoknak.

Biztonságos archiválás Lexar-módra

Megkezdte a már a CES-en bejelentett Echo SE és Echo ZE USB 2.0 flash meghajtóinak kiszállítását a Lexar Media, melyek érdekessége, hogy bár nem kifejezetten "digitális erődnek", hanem inkább "hordozható archívumnak" tervezték őket, azért hathatós védelmet is biztosítanak a rajtuk tárolt adatoknak.

Galéria megnyitása
Lényegi különbség a kettő között leginkább csak kapacitásban és (elvileg) sebesség terén mutatkozik, mivel a ZE 8-tól 32GB-ig terjedően kapható, az SE pedig 16-tól 64GB-ig. A sebesség pedig egy érdekes dolog, mivel a gyártó nem érezte szükségét, hogy elárulja, mennyivel is dolgozik a ZE, csak azt közölte, hogy az SE 28MB/s-mal olvas és 10MB/s-mal ír. Ez alapján tehát csak feltételezhetjük (bár okkal), hogy a ZE valószínűleg lassabb (ami mondjuk írás szempontjából szomorú lenne).

Mindkettőre előtelepítik a Dmailer alkotását, az Echo-t, amelyet akár egyes, konkrét fájlok rendszeres biztonságba helyezésével is megbízhatunk - akár úgy is, hogy minden egyes változatukat külön-külön tárolja, hogy később bármelyik korábbi állapotában is hozzáférhessünk. Igény esetén az adatainkat AES 128 bites kódolással is el tudja tárolni.

Galéria megnyitása

A kisebb (és feltehetőleg lassabb) ZE egységek ára 39,99-től 104,99$-ig terjed, és mindössze két év garanciát vállalnak rájuk. Az SE-k 59,99$-tól indulnak és 174,99$-nál tetőznek, de ezekre már öt év garanciát vállalnak. Európába 'némi' késéssel érkeznek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap