Bíztatóbb képet fest az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése

A vállalat pénzügyi mérlege pirosból feketébe fordult, azaz veszteségek helyett ezúttal profit keletkezett. Egyes részlegek ráadásul kiemelkedően jól teljesítettek.

Bíztatóbb képet fest az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése

Nemrégiben véget ért az AMD aktuális pénzügyi évének második negyedéve, így most már rendelkezésre állnak az eredményekről szóló adatok is. Ahogy az a lenti táblázatból is kiderül, az előző pénzügyi év azonos időszakához képest minden téren javulás mutatkozik. A negyedév során 1,02 milliárd dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el a cég, ami 9%-os növekedést jelent, a működésből befolyó bevétel mérlege pedig mínusz nyolc millió dollár lett, ami a korábbi mínusz 137 millió dolláros eredményhez képest látványos előrelépés. A nettó bevétel szintén komoly mértékben javult, hiszen mínusz 181 millió dollár helyett ezúttal plusz 69 millió dollárt tett ki.

Utóbbihoz hozzá tartozik, hogy az eredményeket nagyban befolyásolta az a bevétel, ami a Nantong Fujitsu Microeletcronics-szel való együttműködésből származik. A növekvő árbevétel mögött pedig elsősorban az áll, hogy az egyedi SoC egységek iránt valamelyest nőtt a kereslet.

A fenti képet érdemes egy kicsit közelebbről is megnézni, hisz így kiderül, melyik részleg hogyan teljesített. A Computing and Graphics divízió esetében 435 millió dolláros teljes árbevétel jött össze, ami az előző év azonos időszakához képest 15%-os javulást jelent. Ez a javulás elsősorban annak köszönhető, hogy a noteszgépekbe szánt processzorok és grafikus processzorok jobban fogytak, mint korábban. Jó hír, hogy a szóban forgó részleg jelentősen csökkentette a működésből származó veszteségét, hiszen a tavalyi -147 millió dollár helyett idén már csak -81 millió dollárt könyvelhetett el.

Az Enterprise, Embedded and Semi-Custom részleg szintén jól áll, ugyanis 5%-kal magasabb teljes árbevételt tudhat maga mögött, ami 592 millió dollárt jelent – ez az eladások növekedésének köszönhető. Ennek a részlegnek a működésből befolyó bevétele 27 millió dollár helyett ezúttal 84 millió dollár lett, azaz közel háromszorosára nőtt.

Az éppen zajló harmadik pénzügyi negyedév folyamán 15% körüli árbevétel-növekedést vár a cég.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward