Bizonyíték a 13 colos Retina MacBook Pro létezésére?

Újabb infók érkeztek a 13 colos Retina kijelzővel ellátott MacBook Pro noteszgépről.

Bizonyíték a 13 colos Retina MacBook Pro létezésére?

A 15 colos képátlójú, hatalmas felbontású Retina kijelzőt alkalmazó MacBook Pro már elrajtolt, ám a termék annyira drága, hogy csak igen-igen kevesen engedhetik meg maguknak, hogy megvegyék. Az új MacBook Pro noteszgépre vágyók inkább a kisebbik, 13 colos Retina kijelzővel felszerelt modell érkezésére várnak.

A szóban forgó újdonsággal kapcsolatban most újabb részletek derültek ki, hála egy eredménynek, amit a Geekbench adatbázisába küldött be egy tesztelő. Sajnos ez az oldal arról nem rántja le a leplet, hogy az adott konfiguráció pontosan milyen kijelző felbontás mellett üzemelt, de egyéb dolgokkal kapcsolatban azért ad némi információt. Kiderül belőle például az, hogy a MacBook Pro10,2 kódnévvel ellátott noteszgép egy kétmagos, 2,9 GHz-es magórajelen ketyegő Core i7-3520M típusú mobil processzort, valamint 4 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemóriát alkalmazott. Ez nem sok, viszont a notebook neve már önmagában is komoly bizonyíték lehet – legalábbis a Slashgear munkatársai ezt állítják.

Hogy miért? A MacBookPro10,2-es kódnév tökéletesen illik a sorba. A Retina kijelzővel nem rendelkező 13 colos MacBook Pro a MacBookPro9,2-es kódnevet viseli, ezzel szemben a 15 colos, ugyancsak Retina kijelző nélküli példány MacBookPro9,1 kódnév alatt fut. A nemrégiben bemutatott, Retina kijelzővel is ellátott 15 colos MacBook Pro a MacBookPro10,1-es kódnevet kapta – ennek fényében itt most tényleg a 13 colos Retina kijelzővel ellátott újdonságról lehet szó.

A fentiek persze nem bizonyítják hitelt érdemlően azt, hogy nem egy hamis eredményoldalról van szó. Az viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy a MacBookPro10,2-es konfiguráció létezik és Retina kijelzővel rendelkezik.

Az Apple Insider korában egy elemzőre hivatkozva azt állította, hogy az Apple a 13 colos Retina kijelzővel ellátott MacBook Pro notesz termelését szeptember folyamán futtatja majd fel, magát az újdonságot pedig októberben indítja hódító útjára. A szóban forgó 13 colos Retina kijelző 2560 x 1600 pixeles natív felbontással rendelkezhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward